Isprobajte

Napravite sami sveće protiv komaraca: Na metre oko vaše kuće neće biti ovih insekata!

Potrebno vam je samo malo voska i malo eteričnog ulja i sveća je brzo gotova
Enterijer
11:34h Autor:
Napravite sami sveće protiv komaraca: Na metre oko vaše kuće neće biti ovih insekata!
Foto: Profimedia

Eterično ulje limunske trave komarci jednostavno mrze pa iskoristite tu činjenicu i ulepšajte sebi život dok sedite u kući ili u bašti.

Napravite sami sveće koje će oterati komarce, osim toga, lepo će izgledati dok gori i ispušta miris za koji kažu da deluje relaksirajuće. Miris limunske trave ne vole ni muve, mušice itd., a beže i od ulja eukaliptusa.

Šta vam je potrebno:

Vosak - možete iskoristiti staru sveću ili ga kupiti; Eterično ulje limunske trave ili eukaliptusa; 2 drvena štapića; Staklena posudica u kojoj će biti sveća; Fitilj i selotejp.

Stavila je vruću kašiku na ruku: Trik koji ćete i vi koristiti celo leto!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Postupak:

Stavite fitilj u staklenu posudicu tako da ga drveni štapići drži odozgo, a donji do zalepite trakicom za dno posude. Štapiće stavite vodoravno na posudu i fitilj pričvrstite tako da stoji u sredini i ne miče se kasnije dok sipate smesu voska i eteričnog ulja.

Vosak otopite tako da ga stavite u lončić koji se zagreva u vodi koja se nalazi u drugom loncu, na srednjoj temperaturi. Kad se otopi, umešajte eterično ulje limunske trave - 10 do 13 kapi i 5 do 8 kapi ulja od eukaliptusa (za sveće srednje veličine).

Polako to sipajte u staklenu posudicu i pazite da se fitilj ne pomeri. Ostavite nekoliko sati da se stvrdne pa uklonite štapiće koji drže fitilj. I to je to!

Oterajte komarce belim lukom: Dovoljan je jedan čen!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs