5 smrtonosnih lepotica

Pazite šta gajite u dvorištu: Ove biljke su opasne i otrovne, odmah ih posecite! (FOTO)

Vodite računa da nikada ne dođete u kontakt sa sokom od ovih biljki jer to može da se završi fatalno po vas
Enterijer
19:10h Autor:
Pazite šta gajite u dvorištu: Ove biljke su opasne i otrovne, odmah ih posecite! (FOTO)
Foto: Thinkstock

Određene biljke mogu biti opasne po zdravlje cele porodice. Ovo je popis smrtonosnih biljaka koje morate da uklonite iz svoje kuće odmah.

Vodena Kukuta

Ova biljka je svrstana kao "najviše otrovna biljka u Severnoj Americi". Simptomi su bolni grčevi, grčevi u stomaku, mučnina i najviše fatalnih slučajeva koji će dovesti do smrti. Preživeli iz ove vrste trovanja često doživljavaju amneziju, piše "Narodnamedicina".

5 načina kako da iskoristite ljuske od jaja: Sobne biljke će bujati, bašta će cvetati!

Gluho doba noći (Atropa belladonna)

Njegov slatki ukus i bobičasto voće odgovorni su za većinu slučajeva trovanja. Otrov je odgovoran za njegovu toksičnost je atropin i skopolamin koji se mogu naći u stabljici, lišću, voću, pa čak i korenju. Otrov, ako se proguta, izaziva paralizu mišićima, uključujući i srce, koje može brzo imati smrtonosne posledice.

Ageratina altissima

Biljka s ravnim vrhom klastera malih belih cvetova, koja sadrži otrovni alkohol, pod nazivom trematol. Čak i meso i mleko iz zatrovanih goveda može imati smrtonosne posledice ako se proguta. Uobičajeni simptomi uključuju gubitak apetita, mučnina, slabost, bolove u želucu, crveni jezik, nenormalan kiselost krvi, i na kraju smrt.

Ricinus communis

Ricinus se obično uzgaja kao ukrasna biljka zbog svog lepog izgleda. Samo jedna ili dve semenke su dovoljno da ubije dete, a samo osam semena može lako ubiti odraslog čoveka. Ricin sprečava sintezu proteina u ćelijama i može uzrokovati ozbiljne posledice kao što su povraćanje, proliv, napade, i dovesti do smrti.

Krunica graška (Abrus Precatorius)

Krunice graška, inače sadrži abrin, izuzetno smrtonosne ribosome za inhibiciju proteina. Ova biljka je poreklom iz tropskih područja, a često se koristi za nakit i molitvene krunice. Ako seme nije oštećeno nisu otrovne, a ako se oni na neki način oštete mogu biti smrtonosne.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs