Nabavite ih

6 prelepih biljaka koje ne možete da ubijete: Cveće za najveće lenjivce! (FOTO)

One ne traže mnogo nege i pažnje, pa će cvetati i u domu oni najzaboravnijih
Enterijer
20:28h Autor:
6 prelepih biljaka koje ne možete da ubijete: Cveće za najveće lenjivce! (FOTO)
Foto: Profimedia

Ako volite sobno cveće i želite da ukrasite kuću njim, ali vam jednostavno ne ide i svaka biljka vam uvene, ovih 10 su idealne za vas!

One ne traže mnogo nege i pažnje, pa će cvetati i u domu oni najzaboravnijih!

1. Sitnolisna puzavica pileaOva biljka zbog svojih mesnatih listova može da preživi i nedelju dana bez kapi vode. Čak i da je ne zalivate i duže od toga i primetite da je počela da vene, bez panike - zalijte je, a ona će se oporaviti već nakon nekoliko sati! Opstaje čak i u prostorijama bez sunčevog svetla.

Kako da gajite lekovito bilje u kući: Jeftino i jednostavno!

2. Sanseverija

Biljka poznata i pod nazivom indijansko pero, je najbolji primer borca za preživljavanje u biljnom svetu. Ima sposobnost da preživi pod ekstremnim uslovima za jedan cvet - na jakom suncu i u mračnim prostorijama. Sanseveriji neće smetati čak ni ako je stavite blizu radijatora, a zalivanje možete da preskačete i do mesec dana.

3. Havortija

Ova zanimljiva dekorativna biljka sabljastih debelih listova, savršena je za one koji zaboravljaju da cveće treba redovno zalivati. Samo pazite kada se toga setite - voda ne sme da se sipa u sredinu. Jedino treba da se pomučite da joj pronažete idealno sanište - zasadite je u peskovitu zemlju sa kamenjem, jer će se voda tako brzo apsorbovati, što će sprečiti truljenje korena. Spada u porodicu aloje.

Leče zatrovan prostor: Ove kućne biljke teraju nemir i neslogu, otkrivaju bolest!

4. Peperomija

5. Fitonija

Ova ukrasna puzavica ne voli mnogo vode, ali ako primetite da izgleda uvelo, zalijte je i odmah će se oporaviti. Vodite računa da ipak ne doživljava ovakve "šokove" stalno, jer će jednom prestati da se regeneriše.

Na svakih 9 kvadrata stavite ove biljke i ne brinite za rak: Čiste vazduh u roku od 24h!

6. Biljka panda

Prelepa biljka kalanchoe tomentosa dobila je simpatičan naziv zbog svojih jedinstvenih listova - čvrstim, dlakavim i belim, sa tamnim rubom, što podseća na omiljenog medu. Biće dovoljno da je zalivate jednom u tri nedelje i dugo će ukrašavati vašu kuću.

Da cveće bude sveže danima: Evo kako da vam buket duže traje!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs