Budite kreativni

Maksimalno iskorišćen prostor: Kako urediti malo kupatilo (FOTO)

U malim kupatilima obično je i lavabo mali, nema nikakvih dodataka i bukvalno nemamo gde da stavimo pastu za zube
Enterijer
06:54h Autor:
Maksimalno iskorišćen prostor: Kako urediti malo kupatilo (FOTO)
Foto: Profimedia

Večito se borite da nađete mesta za samo još jednu neophodnu stvar u vašem kupatilu? Stalno vam nešto pada sa polica, nemate gde da se okrenete ni da složite peškire?

Evo nekoliko ideja pomoću kojih možete uštedeti na prostoru, malo osvežiti vaše kupatilo i rešiti neke od najčešćih problema sa kojima se susrećemo kada imamo malo kupatilo.

U malim kupatilima obično je i lavabo mali, nema nikakvih dodataka i bukvalno nemamo gde da stavimo pastu za zube. Jedan ormarić ispod lavaboa ili ogledalo iznad često je jedini prostor u koji možete staviti samo neke neophodne stvari.

Ali, vremenom počinjete da pravite "gužvu", jer vam fali prostora. Jedan od najboljih načina za odlaganje stvari u kupatilu je na policama i drugim sličnim pomagalima koje mogu poslužiti, a koje su okačene na zid.

Saveti za lenčuge: 10 trikova da ne mrdnete prstom, a da kuća ostane čista!

Tako najviše štedite na prostoru, pod uslovom da police ili ormarići nisu previše glomazni. Police možete koncentrisati na jedno mesto ili ih raštrkati po zidovima u celom kupatilu, u zavisnosti od rasporeda kade, bojlera i slično.

Takođe, ukoliko imate finansijskih mogućnosti, odlučite se za lavabo sa skrivenim slivnikom unutar police koja se nalazi ispod njega. Tu, na primer, možete složiti čiste peškire, a ako imate prostora, možete čak smestiti i korpu za prljav veš.

Tirkizni raj u vašem domu: Osvežite ceo stan sa malo novca! (FOTO)

Iskoristite čak i mali prostor na zidovima i okačite kratke zidne poličice, koje mogu biti i obično parče drveta. Doterajte ga malo i prefarbajte, da bi se uklopilo u ostatak enterijera, okačite i poređajte, na primer, parfeme ili hemikalije.

Čak i držač za peškire možete da pretvorite u poličicu - samo postavite daščicu ili komad stakla preko i poređajte šta vam je volja.

Ne, ovo nije ni parket, ni laminat: Zanemećete kad vidite šta ovaj čovek radi! (VIDEO)

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ukoliko u vašem malom kupatilu stoji i mašina za veš, iskoristite i nju kao pomoćnu "policu". Budući da su velike, odozgo možete svašta da stavite - na primer, nabavite jednu dekorativnu korpu i u nju smestite četke za kosu, šminku, kozmetiku, pribor za higijenu...

Igrajte se, budite kreativni i uštedite prostor!

Uklonite ogrebotine sa nameštaja: Trik od 20 dinara!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs