Feng šui otkriva

Uradite ovih 5 stvari u kući, i brzo ćete se obogatiti: Drevna kineska metoda!

Da biste prosperirali u životu, važno je da u svom domu kreirate živahan, zdrav i nadahnjujući prostor bez nereda, smatraju stručnjaci
Enterijer 08.10.2015. - 18:49h Autor: Zadovoljna.hr
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Feng šui je drevna kineska veština koja veruje da pojedine aspekte života možete unaprediti ili unazaditi, u zavisnosti od rasporeda stvari u prostoru.

 

Ako želite da ojačate svoju finansijsku situaciju, probajte da napravite sledeće promene u svom životnom prostoru!

 

1. Ne koristite simbole vode u domu

 

"Cevi koje cure znak su da vam novac izmiče iz ruke", kaže feng šui konsultantkinja Karen Rauh Karter. Da bi pojačali svoj bankovni račun, obavezno treba da popravite sve pokvarene cevi u domu, ali i da se rešite sve vode koja duže vreme stagnira - na primer, promenite vodu u vazama za cveće.

 

"Najbolje bi bilo izbegavati izlaganje likovnih dela sa elementima vode, naročito u spavaćoj sobi, niti postavljati ogledala na mestima višim od vašeg nosa", savetuje Karter.

 

I ti veruješ u njih! 3 suluda mita o novcu: Zbog njih vam je uvek prazan novčanik!

 

 

2. Unesite više biljaka

 

"Da biste prosperirali u životu, važno je da u svom domu kreirate živahan, zdrav i nadahnjujući prostor bez nereda", upozorava feng šui stručnjak Laura Benko. Nered smeta slobodnom protoku energije, zbog čega se ukućani ulenje.

 

Životnu snagu najbolje bi bilo ojačati biljkama i cvećem, ali i redovnim provetravanjem svih prostorija. Fontane su simbol novca i bogatstva, pa ako imate prostora u vrtu kuće i sredstava na raspolaganju, razmislite o ovom ukrasu.

 

3. Dekorišite dom bojama bogatstva

 

Boja može imati veliki uticaj na vaše raspoloženje. Crvena se smatra vrlo moćnom bojom, pa ne čudi što slavne osobe hodaju upravo po tepisima ove boje kad idu na premijere filmova. Ako želite da privučete novac u svoj život, dekorišite dom u crvenoj, zelenoj i ljubičastoj boji koja jamči više bogatstva.

 

Ali, postoji izuzetak. Ako ne podnosite crvenu, zelenu ili ljubičastu boju, one neće delovati kao sredstvo za privlačenje novca u život. Feng šui se ne ogleda samo u raspodeli predmeta, već i u skladnoj ravnoteži između vas i prostora u kojem boravite.

 

Na trenutak je zaćutao, pa objasnio: Nobelovac otkrio zašto samo 1 odsto ljudi uspe u životu!

 

 

4. Čista kuhinja

 

"Vaša kuhinja je direktno povezana sa vašom mogućnošću da privlačite novac", kaže feng šui konSultantkinja Suzan Mecger. Važno je da održavate frižider organizovanim, kao i punim sveže hrane. Šporet mora biti čist, a svaka ploča mora pravilno da radi. Na kraju, ako želite da pojačate svoju finansijsku situaciju, pobrinite se da stoza ručanje uvek bude besprekorno čist.

 

5. Rešite se starih stvari

 

Da biste zaradili novac, nekad se morate rešiti starih stvari koje nikada ne koristite u domu. Na primer, sigurno u nekim kutijama čuvate stare daljinske upravljače, odeću koju više ne možete da obučete i slične predmete koje ne služe nikome i ničemu.

 

Ako nešto ne koristite, verovatno vam to nije ni važno, niti vam je potrebno. Kreirajte slobodno mesto u domu i osnažite ulaz nove energije koja će vam doneti prosperitet!

 

Savršen trik za štednju: Kako da prikupite gomilu novčanica od 500 dinara!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...