7 saveta koji će produžiti vek

Održavanje nameštaja od kože

Koža nikada ne izlazi iz mode, kako u odevanju, tako ni u opremljanju prostora. Neka vaši komadi budu što dugovečniji uz nekoliko jednostavnih i korisnih trikova
Enterijer 08.08.2013. - 21:07h Autor: enterijerstana.com
Foto: AFP

Lepota, sjaj i vek trajanja nameštaja od kože zavise od toga da li ih pravilno održavate. Za vas smo sakupili sedam korisnih saveta koje možete da primenite u vašem domu.

 

1. Voda je zabranjena
Čišćenje vodom kožnih garnitura je zabranjeno! Koža puca od vlage. Međutim, dozvoljeno je da prebrišete dvosed ili trosed vlažnom krpom, ali pod uslovom da odmah potom pređete suvom mekom krpom.

 

2. Sprej je najbolji
Za održavanje kožnog nameštaja najbolja su specijalna sredstva u spreju. Ništa lakše: isprskajte nameštaj i prebrišite ga suvom krpom.

 

3. Krema
Kremu za čišćenje kožnog nameštaja ne bi trebalo da koristite često. Dovoljno je da na tri-četiri meseca premažete nameštaj i ostaće gladak i mekan.

 

4. Usisavanje
Jednom nedeljno usisajte prašinu koja se nakuplja u prevojima. Tako ćete izbeći nagomilavanje prljavštine i pribegavanje agresivnijim metodama.

 

5. Vosak
Kožni nameštaj ne smete da čistite voskom niti kremom za obuću jer se začepljuju pore i stvara se masni sloj, koji još više privlači prašinu.

 

6. Pivo
Za čišćenje kožnih fotelja i stolica poslužiće vam i pivo. Na pamučnu krpu nakapajte malo piva i čistite uobičajeno. Blistaće kao nove.

 

7. Prekrivač
Posebnu pažnju poklonite delu na kome se najviše sedi jer se tu najpre pokažu znaci habanja. Možete ga i prekriti lepim malim prekrivačem.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...