Obratite pažnju

Opasnosti vrebaju i u vašoj kući: Zaštitite se na vreme!

Stručnjaci savetuju da visoke ormare, regale, police i uopšteno sav visoki nameštaj obavezno osigurate tako što ćete ga sa nosačima pričvrstiti za zidove
Enterijer
17:48h Autor:
Opasnosti vrebaju i u vašoj kući: Zaštitite se na vreme!
Foto: Thinkstock

Naučite da u kući prepoznate potencijalne opasnosti koje vrebaju. Iako je vaša kuća, u njoj ne možete da se osećate potpuno sigurno ako znate da plinska boca nije proverena ili da su lekovi na dohvat ruke vašoj deci.

Neosiguran visoki namještaj

Stručnjaci savetuju da visoke ormare, regale, police i uopšteno sav visoki nameštaj obavezno osigurate tako što ćete ga sa nosačima pričvrstiti za zidove kako biste izbegli eventualno rušenje koje može uzrokovati ozlede.

Očistite rernu bez ribanja: Soda bikarbona, limuntus i sirće će učiniti čudo!

Kutija sa lekovima

Ako imate malu decu ili kućne ljubimce, sve lekove obavezno držite u kutiji ili ormariću pod ključem kako biste sprečili da ih greškom unesu u organizam. Lekovi su jedan od vodećih uzroka trovanja dece u SAD-u i prema statistikama svakih osam minuta jedno dete zbog njih završi na hitnoj.

Neispravne utičnice

Često se znaju rasklimati i iskočiti iz zida, a umesto da ih odmah popravimo, mi koristimo neispravne. Kod ovakvih kvarova obavezno odmah pozovite električara da zameni utičnice jer vam u suprotnom preti opasnost od strujnog udara.

Magična soda bikarbona: 14 neverovatnih upotreba u domaćinstvu!

Neispravan plinski bojler

Plinski bojler treba servisirati minimalno dva puta godišnje ili više puta ako sumnjate da nešto sa njim ne valja. Trovanja ugljičnim monoksidom nisu retkost, a zbog neispravnog bojlera lako može doći do požara ili eksplozije.

Olovne boje

Otkada je dokazano da je olovo izrazito otrovno i štetno deluje na čovekovo zdravlje i okoliš, olovne boje koje su se nekada koristile polako se izbacuju iz prodaje i ne preporuča se njihovo korištenje.

Mnogi stari objekti koji nisu renovirani ili u kojima se stara boja nije skidala pre nanošenja nove i dalje predstavljaju veliku opasnost. Površinski sloj nije opasan, već je problem u česticama koje se otpuštaju kada se boja počne ljuštiti.

Najjeftiniji način dekoracije stana: Ukrašavanje zidova!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs