Feng šui

Mamac za sreću: Figure životinja koje treba da imate u svom domu!

Proverite da li žabice zaista prizivaju novac u kuću, a patkice pospešuju ljubavnu enegiju
Enterijer
20:00h Autor:
Foto: Shutterstock

Figurice životinja unose ljupkost u enterijer i daju draž i toplinu domu, a po istočnjačkom verovanju mogu da posluže i kao amajlija koja donosi boljitak u svim životnim sferama. Proverite da li žabice zaista prizivaju novac u kuću, a patkice pospešuju ljubavnu enegiju.

 

Feng šui biljka koja donosi novac: Kako da gajite krasulu kod kuće! (FOTO)

 

1. Kornjača za dug život

 

Prema japanskom verovanju kornjača je simbol dugovečnosti. Oslonac je sveta, pri čemu su joj četiri noge četiri kraja zemlje. Pojedini narodi mrvili su oklop kornjače, a zatim taj prah nosili u medaljonima kao ogrlicu oko vrata.

 

Verovalo se da ovakvi medaljoni obezbeđuju zdravlje, sigurnost i skladan život onima koji ih nose. Postoje lampe i svećnjaci u obliku kornjače tako da ovaj simbol može da ima i praktičnu primenu.

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

 

2. Žabice prizivaju novac

 

Žabe su simbol bogatstva i prosperiteta. U njihovim ustima se nalazi štapić kojim bi bar jednom dnevno trebalo da ih pomazite po leđima. Ima ih u svim bojama, tako da ih lako možete uklopiti sa nijansama vašeg nameštaja. Treba ih držati u blizini vrata sa glavom okrenutom suprotno od ulaza.

 

Donose nesreću i izvlače život iz vas: 5 stvari koje odmah treba da izbacite iz kuće!

 

3. Patke pospešuju ljubavnu energiju

 

Šarene patke od tisovog drveta poznate su kao snažni inicijatori ljubavi. Treba ih uvijek držati u paru jer tako podstiču ljubav i plodnost.

 

4. Ribe

 

Simbolizuju lakoću plivanja u vodama života. Veruje se da donose uspeh i prosperitet u poslu. Ako vam je karijera bitna nabavite jednu ovakvu figuru za vaš radni sto.

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock


5. Sova za smirenje

 

Prema grčko-rimskom verovanju sova je simbol mudrosti, a ljudima donosi smirenost. Mogu se naći u raznim veličinama, čak i u obliku svećnjaka. Lepo izgledaju kada ih je više na jednom mestu, kao u jatu.

6. Žirafa za prijateljstvo

 

Figurice u obliku žirafe trebalo bi da pomognu u odnosima sa ljudima, jer ona predstavlja simbol prijateljstva. Njeno prisustvo privući će oko vas prave prijatelje.

 

Neuspeh, bolest, loš osećaj: Evo kako da izbacite negativnu energiju iz doma!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

7. Čaplja za bolju karijeru

 

Slično rodi i ždralu, čaplja simbolizuje budnost i tihost. Prema kineskom verovanju, ova ptica obezbeđuje visok službeni položaj, berićet i sreću. Graciozne figure čaplje daće eleganciju svakom domu.

 

8. Slon za plodnost

 

U Indiji i Kini ova životinja je poznata kao amajlija koja donosi boljitak u svim životnim sferama. Slon predstavlja moć, uspeh i sreću, a smatra se da utiče i na zdravlje. Veruje se da nerotkinje rešavaju problem potomstva ukoliko spavaću sobu ukrase figuricama slona.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...