Organizacija i funkcionalnost

Kako da uredite mali stan

Postoje način da svoj životni prostor, iako mali, učinite funkcionalnim i prijatnim i na pravi način uredite enterijer
Enterijer
00:28h Autor:
Foto: Shutterstock

Nemate novca za veliki i skup stan, ne želite da se zarobite dugotrajnim i skupim kreditima. Postoji nekoliko jednostavnih trikova koji će vaš mali kutak učiniti nezamenljivim, a i vizuelno većim.

 

1. Pustite svetlo unutra! Osim velikih prozora, poželjno je imati i dovoljno visokih lampi koje će svetlo rasipati prema gore. Ne zaboravite i ćoškove. Ako su oni tamni, životni prostor će vam takođe izgledati manji.

2. Neka vaš nameštaj ima višestruku ulogu. To znači da jedan komad nameštaja treba da vam služi za više namena. Na primer sto za jelo bi trebalo da može da se spusti i služi kao sto za kafu.

3. Koristite jednostavne boje. Šarenilo će samo umanjiti vaš mali prostor. Uvek odaberite osnovne neutralne boje kojima možete i dodati male doze jačine, kako bi bilo interesantnije.

 

4. Poigrajte se teksturama. Neka prostor bude interesantniji uz zanimljive motive. Na primer dijagonalni dizajn na tepihu je dobra ideja.

5. Ogledala čine čuda u malom prostoru. Postavite ih tako da reflektuju nešto što je vredno gledanja, a pritom će vaš životni prostor izgledati mnogo, mnogo veći.

6. Mesto za odmor treba da bude dovoljno veliko. Pri planiranju prostorije osmislite mesto za veliki kauč koji ima dovoljno mesta i za vas i za goste. U svakom slučaju izbegavajte velike naslone za ruke i druge elemente koji smanjuju upotrebljivost.

7. Okačite zavese od plafona do poda tako da stvorite iluziju visokog plafona.

8. Providni stočići i lampe vizuelno proširuju prostoriju. Razmislite o lampama sa staklenim detaljima, stočićma od pleksiglasa i uopšte nameštaju kom se vidi postolje.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...