Isprobajte i vi

Rešite se miševa zauvek, na prirodni način!

Ove štetočine su alergične na jednu biljku
Enterijer
14:10h Autor:
Rešite se miševa zauvek, na prirodni način!
Foto: Shutterstock

Mnogi od nas su na razne načine pokušali da se reše miševa u svojim domovima, sa više ili manje uspeha. Evo prirodnog recepta protiv ovih štetočina, piše Lisa.rs.

Svi obožavamo ukus mentola dok žvaćemo žvaku, ili listiće nane u svom mohitu i ostalim ukusnim poslasticama, ali to nije slučaj i sa miševima. Naime, miševi su alergični na nanu. Zato je nana prirodno, efikasno, netoksično sredstvo prijatnog mirisa u borbi protiv miševa.

Rešite se paukova zauvek: 4 prirodna načina za držanje štetočina što dalje od vašeg doma!

Jedan od načina je da zasadite nanu i saksije rasporedite po kući ili stanu. Ukoliko imate paročistač ili usisivač koji radi uz pomoć vode, u njih možete nakapati eterično ulje nane. Jednostavnija metoda je da na tufere od vate kapnete eterično ulje i tufere rasporedite po kritičnim mestima u stanu. Ovaj način efikasan je i protiv mrava, paukova, bubašvaba i drugih insekata.

Nana se može koristiti i kao prirodna zaštita protiv komaraca. U dve kašike jojobinog ulja dodajte 3 - 5 kapi eteričnog ulja nane i dobro promešajte. Potom ovu mešavinu ulja nanesite na otvorene delove tela.

Rešite se mrava bez korišćenja pesticida: Lovorov list, kreda i cimet sprečavaju ove napasnike!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs