Korisni saveti

Da pozitivna energija vlada vašim domom: Kako da uredite prostor oko ulaznih vrata prema Feng šuiju

Veoma je bitno kako ćete da uredite prostor oko ulaznih vrata da bi pozitivna energija lako ulazila u dom i zadržavala se u njemu optimalno vreme
Enterijer 15.12.2014. - 19:12h Autor: lisa.rs
Foto: Shutterstock

Ulazna vrata su jedan od najbitnijih elemenata u Feng šui praksi. Tu sva pozitivna či energija ulazi u naš dom, zato vrata moraju biti optimalno sređena, prenosi Lisa.rs.

 

Prostor oko njih i ona sama treba da budu uvek čista, sa puno svetlosti i odgovarajuće boje koju određujemo na osnovu samog položaja vrata. Najbolja su klasična, drvena vrata, nikako klizna, mada mnogi misle da je to samo stvar ukusa. Vrata bi trebalo da se otvaraju ka unutra, da sreća ulazi a ne izlazi i nikako se ne sme držati ogledalo direktno naspram ulaznih vrata jer to odmah reflektuje či nazad. Ni dvoje vrata ne treba da se sučeljavaju, ali ako je to već tako, poželjno je okačiti kristalni luster (ili neke druge manje kristale) na plafon u prostoru između njih.

 

OVDE saznajte više o Feng šuiju za praznike - šta treba da uradite za zdravlje, sreću i dobru energiju u vašem domu.

 

Glavna ulazna vrata

bi trebalo da gledaju u našem pravcu ličnog rasta ili bar u nekom od preostala tri povoljna pravca. Ako to ipak nije slučaj, problem se može rešiti nošenjem određenih boja ili predmeta svaki put kada prođemo kroz ta vrata.

 

Zbog kojih 6 stvari ste nesrećni u svom domu prema Feng šuiju saznajte OVDE.

 

Ako vrata gledaju prema istoku ili jugoistoku, a to je za nas nepovoljno, treba uvek nositi nešto zlatnoAko glavna vrata gledaju ka jugu, onaj kome je to nepovoljno treba uz sebe nositi nešto plavo svaki put kad prođe kroz njih, kao na primer kišobran, fasciklu, torbu, jaknu. Ako su glavna ulazna vrata usmerena prema severu, uz sebe treba imati neki kristal kako bi se neutralisao negativan či.

 

OVDE pročitajte zašto ne treba da ređate cipele ispred vrata prema Feng šuiju.

 

Ako su vrata okrenuta ka jugozapadu ili severoistoku, a to su nam nesrećni pravci, potrebno je imati nešto zeleno kada prolazimo kroz njih, a najefikasnije će delovati cveće. A ako su vrata okrenuta prema zapadu ili severozapadu, a među onima smo kojima su ti pravci nepovoljni, tada u rukama ili na sebi treba imati nešto crveno da bi se kontrolisao loš či tih pravaca.

 

OVDE saznajte 5 ključnih pravila za čišćenje doma od negativne energije.

 

Ukoliko neki nisu pristalice ove metode, uvek se mogu pomoćna vrata ili prozor, koji gledaju u srećnom pravcu, proglasiti glavnim ulazom pozitivnog čija i onda taj sektor maksimalno urediti po Feng šui pravilima.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...