Isprobajte i vi

Privucite pozitivnu energiju u dom svećama: Crvene su za ljubav, žute za bolje zdravlje!

Osvetljenje pomoću sveća podići će energiju u bilo kojem prostoru, a ako vam je život pomalo dosadan i rutinski, bez zadovoljstva, ovaj element Feng šuija će vam momentalno pomoći
Enterijer 21.11.2014. - 19:20h Autor: atma.hr
Foto: Thinkstock

Sveće se smatraju jednim od najmoćnijih Feng šui "lekova". Osvetljenje pomoću sveća podići će energiju u bilo kojem prostoru, a ako vam je život pomalo dosadan i rutinski, bez zadovoljstva, ovaj element Feng šuija će vam momentalno pomoći.

 

Zapalite sveće i toplina i pozitivna energija će uslediti sami od sebe. Evo nekoliko saveta o tome koje sveće da koristite i najbitnije – gde da ih stavite.

 

Napomena:

Radi sigurnosti, koristite uvek svećnjake, vodite računa o plamenu, udaljite sveće od zavesa. Pokušajte da koristite što prirodnije sveće, bez parafina, s prirodnim bojama i mirisima.

 

Crvene sveće - za jaču ljubav

 

Sveće su vrlo korisne kada želite da istaknete nešto, kao važno i posebno. Ako se već neko vreme osećate zanemareno, na primer, od strane partnera, stavite devet crvenih sveća u središnji deo najdaljeg dela (od ulaza) u prostor dnevnog boravka. Ove sveće palite u kasnim popodnevnim satima.

 

Kojih 5 najvažnijih Feng šui pravila treba ispoštovati saznajte OVDE.

 

Sveća u kaminu -  za više entuzijazma

 

Ako u stanu imate kamin koji vrlo retko ili nikada ne palite, to može biti razlog zašto vam nedostaje entuzijazma u životu. Postavljanjem sveće u otvor kamina, (na mesto ložišta) mogli biste da otkrijete novi i vedriji smisao postojanja. Na tom mestu sveće palite barem jednom nedeljno.

 

Odaberite boju koja odgovara položaju kamina u prostoru. Na primer: ako se kamin nalazi na ulaznom zidu, izaberite plave sveće. Kamin koji se nalazi u levom delu stana (prostorije) pogodan je za paljenje zelenih sveća. Ukoliko je u desnom delu kuće ili stana, odaberite bele sveće. Ako je kamin na suprotnom najdaljem mestu od ulaza u prostoriju, upotrebite crvene sveće.

 

Kako da prema Feng šuiju iskoristite moć cveća i aromaterapije da biste došli do sreće saznajte OVDE.

 

Devet crvenih sveća - za dobar balans u domu

 

Ako imate običaj da preuzmete na sebe više toga nego što možete, imate previše elementa drveta u vašem domu. Dobar način da se pronađe potrebna ravnoteža između "misliti i moći" je sprovesti Feng šui "lek" svećama. Postavite devet crvenih sveća u središnjem delu leve strane doma, prostorije, kuće. Ove sveće palite tokom prepodneva ili svakog jutra.

 

Žute sveće - za bolje zdravlje

 

Ako patite od slabe cirkulacije, artritisa, umornih očiju ili suve kože, i ovde sveće po Feng šui načelu mogu da pomognu i da "izleče". Postavite pet žutih sveća na kuhinjski sto i zapalite ih jednom dnevno. Najbolje za tu svrhu su sveće kvadratnog oblika u preseku.

 

Kako da privučete bogatstvo prema Feng šuiju saznajte OVDE.

 

Plave sveće - za kreativnost i bolju inspiraciju

 

Kada život postane pomalo dosadan i rutinski, nužno vam je potrebna inspiracija. Pažljivo postavljene sveće pružiće vam upravo to. Postavite osam plavih sveća u levi ugao vašeg doma, prostorije u kojoj najviše boravite. Palite ih svakoga dana po mogućnosti u večernjim satima. Preferirate li mirisne sveće, odaberite ugodnu aromulimuna ili ruzmarina.

 

Zelene sveće - za buđenje energije

 

Ukoliko vam neka prostorija deluje kao pomalo hladna i depresivna, ima previše jin energije. Potrebno je da što pre podstaknete jang energiju, a to ćete najpre postići grupisanjem tri zelene sveće odmah do ulaza. Ako vam se sviđaju mirisne sveće, izaberite miris lavande ili bergamota.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...