Jedan od najlepših stanova na Balkanu, nalazi se kod nas u komšiluku: Svi zaneme od lepote, a terasa je čist luksuz

Jedan moderan penthaus koji se nalazi u Zagrebu, ostavlja sve ljude bez daha, a u nastavku saznajte i uverite se zašto je to tako.

Enterijer
Jedan od najlepših stanova na Balkanu, nalazi se kod nas u komšiluku: Svi zaneme od lepote, a terasa je čist luksuz
Foto: Printskrin@Alfa stan grupa d.o.o./YouTube

Na najvišem spratu jednog kompleksa u srcu Zagreba, nalazi se penthaus koji predstavlja pravo oličenje luksuza. Ovaj prestižni prostor nije samo stan, već mesto koje spaja vrhunski dizajn, udobnost, i prirodne elemente, stvarajući mirnu oazu iznad gradske vreve.

Jedna od najatraktivnijih karakteristika ovog penthausa je prostrana krovna terasa, uređena kao pravi vrt na visini. Ova zelena oaza pruža savršen ambijent za opuštanje, sa pogledom koji se širi u svim pravcima. Zahvaljujući jedinstvenoj poziciji , stan nudi kombinaciju gradske dinamike i spokojstva prirode.

Stan
foto: Printskrin@Alfa stan grupa d.o.o./YouTube

Za dizajn kompleksa zaslužne su arhitekte iz studija koji su inspiraciju pronašli u starim palatama Zagreba. Ulaz u zgradu diskretno je smešten sa strane, pružajući privatnost i ekskluzivnost stanarima. Već pri samom ulasku u kompleks, nailazi se na luksuzni lobi, ukrašen delima renomiranih hrvatskih umetnika, što doprinosi osećaju sofisticiranosti, kako piše "Zadovoljna".

Unutrašnjost penthausa pažljivo je osmišljena do najsitnijih detalja, kako bi svakodnevni život bio što komforniji. Prostrane prostorije pružaju savršen spoj funkcionalnosti i estetike, dok su određeni delovi stana namenjeni posebnim ritualima.

Stan
foto: Printskrin@Alfa stan grupa d.o.o./YouTube

Spavaći deo je odvojen od prostrane garderobe, koja pruža dovoljno prostora za smeštaj čak i najzahtevnije garderobe. Kupatilo je dizajnirano tako da ima i posebnu zonu za kupanje u elegantnoj samostojećoj kadi, odvojenu od tuš kabine, čime se stvara prava spa atmosfera unutar doma.

Ono što ovaj penthaus zaista izdvaja jeste harmonično spajanje unutrašnjih i spoljašnjih prostora. Spiralne stepenice vode do atrijuma koji propušta obilje dnevne svetlosti i deluje kao zen oaza sa otvorenim krovom. Ova svetlosna oaza osigurava prijatnu atmosferu tokom cele godine, čak i u oblačnim danima.

Stan
foto: Printskrin@Alfa stan grupa d.o.o./YouTube

Krovna terasa, koja je kruna ovog stana, nudi ne samo predivna pogled na Zagreb, već je opremljena spoljašnjom kuhinjom, trpezarijom i lounge prostorom, idealnim za druženja na otvorenom. Uz sve to, tu je i đakuzi koji pruža dodatnu dozu luksuza. Ovaj stan zasigurno zaslužuje da se nađe na listi jednog od najlepših na Balkanu.

1 / 4 Foto: Printskrin@Alfa stan grupa d.o.o./YouTube

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs