Korisni saveti

Šta vidite kada uđete u kuću: 5 najvažnijih Feng šui pravila koja treba ispoštovati

Po Feng šuiju, lokacija je veoma je važna jer će to doneti dobru ili lošu energiju u dom. Čiste ulice, prijatan komšiluk prvi su znak da ste na dobrom putu
Enterijer
02:54h
Foto: Shutterstock

Pre nego što donesete važnu odluku kao što je preseljenje ili kupovina kuće, proverite da li ste pronašli dobar izvor pozitivne energije gde ćete u harmoničnoj atmosferi moći da stvarate najlepše trenutke sa svojim najbližima...

 

Ukoliko poslušate šta vam Feng šui stručnjaci savetuju da uradite pre nego što izaberete dom, budite sigurni da ćete osigurati mir i harmoniju za vas i vašu porodicu.

 

OVDE saznajte 10 osnovnih Feng šui saveta - četvrti je posebno važan.

 

U nastavku sledi 5 najvažnijih Feng šui saveta na šta treba obratiti pažnju kada birate svoj budući dom:

 

Dobra lokacija i prijatan komšiluk


Po Feng šuiju, lokacija je veoma je važna jer će to doneti dobru ili lošu energiju u dom. Čiste ulice, prijatan komšiluk prvi su znak da ste na dobrom putu. Pogledajte i da li je deo dvorišta iza kuće veći od dela pred njom, savetuju Feng šui učitelji.

 

Nemate vremena, a ni novca? OVDE pročitajte Feng šui za vas!

 

Snažna ulazna vrata
Bilo da je reč o ulaznim kućnim vratima ili vratima vaše kancelarije obavezno poslušajte savete i izaberite snažna, čvrsta vrata. Po Feng šuiju, kuća dobija či energiju kroz vrata tako da što su snažnija vrata, snažnija i bolja energija će dočekati ukućane.

 

Evo kako ona treba da izgledaju:

dobra i očuvana, bez škripanja pri otvaranju, ispred njih se ne nalazi kanta za smeće ili bilo koja prepreka, propocionalna ostatku kuće, ofarbana u lepu boju.

 

Proverite i sva ostala vrata u kući
Kada jednom pustite pozitivnu energiju da uđe kroz vrata, potrudite se da ona ne izađe kroz neka druga! Po Feng šui pravilima, vrata u kući ne treba da budu jedna preko puta drugih, na ovaj način će energija lako ući u kuću, ali isto tako i izaći.

 

OVDE saznajte na kojim mestima ne smete da držite vodu u kući.

 

Prijatno predsoblje
Šta vidite kada uđete u kuću? Da li je to zid ili su to stepenice? Vrata kupatila?

 

Ulazna vrata se nazivaju "usta či energije" što znači da će kroz njih ući ili izaći sve dobro ili loše. Stepenice postavljene ispred vrata, donose lošu energiju, ali i vrata kupatila. Predoblje doma treba da bude prijatno za oči i gosta koji ulazi. Po feng šuiju, predsoblje treba urediti na sledeći način:

 

Okrugli sto sa malom lampom i cvetom u vazi je odlična dekoracija za predsoblje i dobar način da poželite dobrodošlicu gostima, ali i pozitivnoj energiji. Ukoliko vam je predsoblje malo, izaberite tepih u nekoj vibrantnoj boji ili na zid okačite neko lepo autentično umetničko delo.

 

Feng šui stručnjaci upozoravaju na 7 rizičnih predmeta i navika!

 

Dobar raspored prostorija po Feng šuiju: gde se nalaze kuhinja, kupatilo, spavaća soba

 

Plan kuće je verovatno nešto što potencijalni kupci ili osobe koje žele da se iznajme prostor prvo razmatraju. Pre nego što pogledate šta se nudi morate znati šta želite?

 

Za dobru energiju u domu, kuhinja ne treba da bude odmah do ulaznih vrata, dok je veoma važno i da svoju spavaću sobu uredite po feng šuiju. Imajte na umu da feng šui učitelji upozoravaju da ogledalo ne sme biti preko puta vašeg kreveta!

 

OVDE otkrijte recept za dug i kvalitetan život prema Šaolin sveštenicima!

 

Kupatilo u središtu doma donosi lošu energiju, ali vodite računa da i ne bude odmah do spavaće sobe jer i to nije najbolje rešenje.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...