Krpe polako odlaze u istoriju, a na njihovo visoko mesto upotrebe u kuhinji stigao je - Perfeksov ubrus
Prema studiji koju je sprovelo američko Nacionalno sanitarno udruženje (NSF) 2011. godine, više od 75 posto sunđera i krpa za suđe bilo je kontaminirano salmonelom, ešerihijom koli i fekalnim elementima.
Takođe, nedavno kanadsko istraživanje je pokazalo da su u kuhinji najprljavije kuhinjske krpe, od kojih su mnoge bile kontaminirane Ešerihijom koli.
Stručnjaci, na primer, ističu da kuhinjske krpe treba prati odvojeno od donjeg veša i to u vodi koja je toplija od 60 stepeni Celzijusa.
Važno je i da krpu kojom se briše mokro povrće ili voće treba odmah odvojiti za pranje, a onom kojom se brišu ruke ne treba brisati posuđe.
Za razliku od krpa, Perfexovi ubrusi poput onog sa nazivom professional potpuno su bezbedni u kuhinji. Pre svega, imaju visoku moć upijanja i ne raspadaju se pri dodiru sa vlažnom površinom već je dovoljan jedan list za nekoliko poteza. Brzoupijajući i trajni, ovi ubrusi su odlična zamena za krpe koje moraju odmah da se peru na visokim temperaturama i često ostaju flekave. Perfexov ubrus od čiste celuloze je idealno prirodno rešenje za kuhinjske i druge kućne potrebe, a nakon što je iskorišćen jednostavno ćete ga baciti umesto da ga kao krpe perete na visokim temperaturama, pa peglate i trljate fleke da se skinu...
Perfexovi proizvodi kao što je ubrus zadovoljavaju IFS (International Food Standard), standard kvaliteta i bezbednosti hrane, koji je prihvatila Globalna incicijativa za bezbednost hrane (Global Food Safety Initiative) i koji je razvijen sa ciljem da proverava kompetentnost proizvođača hrane po pitanju njene bezbednosti i kvaliteta.
Prema kodeksu trgovinskih lanaca, svi proizvođači ili trgovci brendiranom hranom moraju imati sertifikat IFS, koji im omogućava razne benefite, jer sam proces sertifikacije znači nadzor i korektivne mere.
Kontrole su česte, a Perfex je u svakom segmentu proizvodnje zadovoljio zahteve ovog standarda.
To praktično znači da Perfexov ubrus sme biti u dodiru sa hranom, da je sasvim bezbedan za upotrebu u svakom trenutku.
(Autor: Ana Ostojić)