Kuhinjske krpe su leglo zaraze: Ovi ubrusi su najbolja zamena koja dugo traje i nije opasna po zdravlje

Na površini kvalitetnog ubrusa nema nikakvih opasnih jedinjenja

Enterijer
Kuhinjske krpe su leglo zaraze: Ovi ubrusi su najbolja zamena koja dugo traje i nije opasna po zdravlje
Foto: Promo

Krpe polako odlaze u istoriju, a na njihovo visoko mesto upotrebe u kuhinji stigao je - Perfeksov ubrus

Prema studiji koju je sprovelo američko Nacionalno sanitarno udruženje (NSF) 2011. godine, više od 75 posto sunđera i krpa za suđe bilo je kontaminirano salmonelom, ešerihijom koli i fekalnim elementima.

Takođe, nedavno kanadsko istraživanje je pokazalo da su u kuhinji najprljavije kuhinjske krpe, od kojih su mnoge bile kontaminirane Ešerihijom koli.

Stručnjaci, na primer, ističu da kuhinjske krpe treba prati odvojeno od donjeg veša i to u vodi koja je toplija od 60 stepeni Celzijusa.

Važno je i da krpu kojom se briše mokro povrće ili voće treba odmah odvojiti za pranje, a onom kojom se brišu ruke ne treba brisati posuđe.

Za razliku od krpa, Perfexovi ubrusi poput onog sa nazivom professional potpuno su bezbedni u kuhinji. Pre svega, imaju visoku moć upijanja i ne raspadaju se pri dodiru sa vlažnom površinom već je dovoljan jedan list za nekoliko poteza. Brzoupijajući i trajni, ovi ubrusi su odlična zamena za krpe koje moraju odmah da se peru na visokim temperaturama i često ostaju flekave. Perfexov ubrus od čiste celuloze je idealno prirodno rešenje za kuhinjske i druge kućne potrebe, a nakon što je iskorišćen jednostavno ćete ga baciti umesto da ga kao krpe perete na visokim temperaturama, pa peglate i trljate fleke da se skinu...

Perfexovi proizvodi kao što je ubrus zadovoljavaju IFS (International Food Standard), standard kvaliteta i bezbednosti hrane, koji je prihvatila Globalna incicijativa za bezbednost hrane (Global Food Safety Initiative) i koji je razvijen sa ciljem da proverava kompetentnost proizvođača hrane po pitanju njene bezbednosti i kvaliteta.

Prema kodeksu trgovinskih lanaca, svi proizvođači ili trgovci brendiranom hranom moraju imati sertifikat IFS, koji im omogućava razne benefite, jer sam proces sertifikacije znači nadzor i korektivne mere.

Kontrole su česte, a Perfex je u svakom segmentu proizvodnje zadovoljio zahteve ovog standarda.

To praktično znači da Perfexov ubrus sme biti u dodiru sa hranom, da je sasvim bezbedan za upotrebu u svakom trenutku.

(Autor: Ana Ostojić)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs