Razbijte negativne obrasce u svom domu

Očistite kuću od energetskog otpada: Tradicionalni načini su najbolje rešenje!

Važan činilac za "dobru energiju" svakog prostora je njegova urednost i čistoća. Naime, tokom vremena se u domu nakuplja energija koju je povremeno potrebno pročistiti i osloboditi
Enterijer
18:14h Autor:
Očistite kuću od energetskog otpada: Tradicionalni načini su najbolje rešenje!
Foto: Shutterstock

Drevni narodi su živeli u skladu s prirodom, te su bili svesni energije koja ih okružuje. Već su tada razvijene brojne tehnike čišćenja negativnosti. Prema pravilima Feng Šuija prostor je povremeno potrebno očistiti od nakupljenih energija.

Prvi korak u čišćenju doma je izbacivanje nepotrebnih stvari, te sređivanje nereda, dok se drugi korak odnosi na "energetsko čišćenje" čime se uklanja nakupljen energetski otpad koji je posledica negativnih emocija, događaja, misli i stresa. Imajte na umu da se sve što se događa u prostoru u kojem živite na svojevrsni način "upija" i u zidove, predmete, nameštaj. Negativna energija se neretko nakuplja u ćoškovima kuće, ali i na ostalim skrivenim mestima.

Fenf Šui stručnjaci upozoravaju na 7 rizičnih predmeta i navika - OVDE saznajte više!

Nakon energetskog čišćenja energija je ponovno sveža, uzdiže se i prosvetljuje, te može slobodno da kruži prostorom.

Ponekad jednostavno možete osetiti negativnu energiju u svom prostoru. Ako se osećate iscrpljeno ili teško pronalazite stvari po kući, to su neki od znakova da je vreme da očistite prostor u kojem živite. Postoji mnogo načina da očistite svoj dom od loše energije, a u nastavku slede neki od njih.

1. Pustite pozitivnu muziku

Jedan od načina da očistite svoj dom od negativne energije je da glasno pustite muziku. Prema tradicionalnom kineskom verovanju, buka može razbiti određene energetske obrasce. Pozitivna duhovna muzika svojim ritmom i snažnim porukama utiče tako da se negativna energija raziđe i nestane. Osim toga, takva muzika je dobra i za našu dušu jer budi pozitivne misli i emocije. Dakle, ukoliko želite da očistite svoj dom od nakupljene energije, glasno uključite neku pozitivnu muziku, pevajte, plešite i isterajte loše misli.

OVDE saznajte kojih 10 stvari nijedna žena od ukusa ne treba da poseduje u svom domu.

2. Rešite se starih i nepotrebnih stvari

Postoji verovanje da je ustajala energija zarobljena u starim stvarima, naročito ako ih imamo mnogo. Naime, neke stvari iz prošlosti još uvek mogu na sebi imati emocije koje ste osećali kada ste ih koristili, poput tuge, depresije, besa... Uz neke stvari su vezane i određene uspomene, u zavisnosti od priča koje se kriju iza njih, naročito ako te stvari ne pripadaju vama. Dakle, ako želite da se rešite negativne energije, oslobodite svoj dom od takvih stvari.

3. Premestite nameštaj

Reorganizacija nameštaja dobra je stvar jer nam pomaže da izbalansiramo nivo energije u prostoriji. Prema pravilima Feng Šuija, nameštaj u prostoriji mora biti raspoređen tako da ostane što više slobodnog prostora kako bi energija mogla slobodno da struji. To će sprečiti zle duhove i negativnu energiju da prianjaju uz nameštaj. Slobodan prostor rasteraće energiju (baš kao i glasna muzika) i omogućiti joj da slobodno struji.

Nije naodmet da znate - 7 najvažnij principa za privlačenje novca u dom!

4. Morska so

Prema nekim tradicionalnim verovanjima, morska so je odlična za čišćenje negativnih vibracija. Osećate li da se u vašem domu nakupila loša energija, uzmite morsku so i posipajte je po ćoškovima kuće i po dvorištu oko kuće. Takođe, so možete pomešati s malo tople vode i time obrisati podove.

5. Očistite tepihe

Čišćenje žalfijom uobičajeno je kod mnogih indijanskih naroda. To uključuje paljenje biljaka jer se smatra da je dim izuzetno koristan kod pročišćavanja prostora i za isterivanje zlih duhova. Ukoliko želite da očistite prostor u kojem živite, u stajlenoj posudi zapalite malo lišća žalfije i hodajte po kući kako bi dim pročistio svaku prostoriju od loše i nakupljene energije.

OVDE saznajte kojih 10 stvari treba da izbacite iz kuće već danas!

6. Počistite ulaz u kuću

Sledeći korak u čišćenju prostora odnosi se na čišćenje eksterijera. Čišćenjem dvorišta, balkona ili terase moguće je ukloniti spoljnu prljavštinu koja u sebi može da sadrži lošu energiju. Bacanjem smeća u kontejner nakupljena energija će biti eliminisana.

7. Molite

Na samom kraju, prema većini tradicionalnih verovanja, molitva je izuzetno korisna praksa za isterivanje zlih duhova i negativne energije. Ako ne verujete u molitvu, višem biću meditacija i izgovaranje pozitivnih mantri takođe su dobra alternativa. Pronalaženje unutrašnjeg mira pomoći će vam da se izborite sa zlim silama, te da se oslobodite negativnosti.

Možda vam većina ovih tehnika zvuči pomalo praznoverno, ali oni koji su ih probali tvrde da su zaista efikasne.

OVDE pročitajte nekoliko korisnih saveta za štednju struje - punjač za telefon podjednako radi i kada ne punite telefon.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs