Vredi probati

Napravite domaće sredstvo za pranje sudova i sanitarija: Jeftini sastojci bez štetnih hemikalija!

Ovaj prirodni deterdžent je odlična zamena za agresivna sredstva za otklanjanje masnoće sa posuđa, kuhinjskih elemenata i sanitarija, a potpuno je bezbedan za vaše zdravlje i prirodu
Enterijer
19:18h Autor:
Napravite domaće sredstvo za pranje sudova i sanitarija: Jeftini sastojci bez štetnih hemikalija!
Foto: Shutterstock

Agresivne hemikalije koje se nalaze u sredstvima za pranje posuđa u velikom broju slučajeva ne mogu potpuno da se isperu sa sudova, pa bi bilo dobro da zaboravite na njih i okrenete se domaćem rešenju!

Dok se tečnosti za pranje suđa još nisu proizvodile, žene su osmislile formulu koja čini da sudovi blistaju, bez opasnosti po organizam i prirodu, a pravi se od lako dostupnih sastojaka.

Kako otkloniti neprijatne mirise iz frižidera uz pomoć 5 jeftinih i jednostavnih trikova, saznajte OVDE.

Sve što vam je potrebno jeste domaći ili dečji sapun (50-60 grama), 150 ml vruće vode, 2 kašike sode bikarbone i nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja.

Priprema: Izrendajte sapun na veće trake. Dodati vruću vodu i dobro izmutiti ručnom mutilicom ili mikserom, dok smesa ne postane penasta i sapun u potpunosti ne rastopi u vodi, što se dešava veoma brzo, za 3-4 minuta. Zatim dodajte sodu bikarbonu i opet dobro izmešajte, dok ne dobijete glatku pastu. Po želji možete dodati nekoliko kapi eteričnog ulja, kako bi sredstvo dobilo lep miris.

Ova domaća pasta za čišćenje je odlična za pranje sudova, lavaboa, kade, uklanja masnoću sa svih površina i savršeno čisti pločice.

Što je najvažnije, ovo domaće sredstvo je bezbedno za vaše zdravlje i ne izaziva alergije, a za tvrdokornije masnoće možete u smesu dodati i malo slačice u prahu. Ukoliko dodajete slačicu, stavite jednu kašiku slačice i jednu kašiku sode bikarbone.

OVDE otkijte koja su to najopasnija legla zaraze koja verovatno nikad ne čistite!

Poželjno je da za mućenje koristite staru mutilicu koju više ne koristite za pripremu napitaka ili posebne viljuške za mikser koje vam više nisu potrebne.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs