Probajte

5 jeftinih trikova za uklanjanje neprijatnih mirisa iz frižidera: Iskoristite sirće i papirne ubruse

Ovaj problem možete lako rešiti bez hemikalija i pomoću sode bikarbone ili malo ekstrakta vanile
Enterijer
20:42h Autor:
5 jeftinih trikova za uklanjanje neprijatnih mirisa iz frižidera: Iskoristite sirće i papirne ubruse
Foto: Shutterstock

Nikome nije prijatno kada otvori frižider u potrazi za namirnicama koje će oblikovati ukusno jelo, a zapravo ga dočeka neprijatan miris hrane na koju smo zaboravili i koja se pokvarila.

Da problem bude još veći, taj nepodnošljivi miris širi se brzinom svetlosti kroz celu kuću, a otklanjanje izvora ga neće eliminisati, već će se uvući u svaki kutak frižidera, ako ne i u ostale namirnice. Čak i kad ispraznite frižider i operete ga na klasičan način, neprijatan miris će se dugo zadržavati u unutrašnjosti aparata. Evo nekoliko načina da se izborite sa tim problemom.

Savete kako da manje čistite pomoću adekvatne upotrebe stvari, saznajte OVDE.

1. Sirće

Dobro poznat recept za eliminisanje neprijatnih mirisa, koji su još i naše bake koristile, predstavlja mešavinu sirćeta i vode. Kada smućkate ove dve tečnosti dobijenom istrljajte čitavu unutrašnjost frižidera i sačekajte da se malo provetri. Rezultati će biti skoro trenutni.

2. Soda bikarbona

Drugi način takođe poznat dugi niz godina predstavlja mešavinu sode bikarbone i vode. Kao i u prvom slučaju, natopite krpu ovom smesom i istrljajte unutrašnjost frižidera.

5 saveta za blistavu kuhinju možete pročitati OVDE.

3. Papirni ubrusi

Za jači smrad umotajte papirne ubruse u kugle i ubacite ih u frižider. Ostavite ih da stoje nekoliko dana, a kada ih izvadite i bacite, istrljajte frižider sirćetom i vodom, kao što smo već predložili.

4. Soda bikarbona ili zrna kafe

U slučaju da rešite da otopite frižider, onda može da vam posluži i soda bikarbona ili zrna kafe koje možete da postavite u njega dok ga držite otvorenim, koji će upijati neprijatne mirise.

5. Ekstrakt vanile

Par kapljica ekstrakta vanile nakapajte na tufer od vate i ubacite u frižider. Ostavite da odstoji nekoliko dana, nakon toga ne samo što će eliminisati smrad, već ćete imati i frižider prijatnog mirisa.

OVDE pročitajte navike ljudi koji ne moraju da čiste kuću svaki dan!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs