Praktični saveti

Trikovi za peglanje odeće bez pegle: I dušek pomaže!

Mešavinom koju čini četvrtina alkoholnog sirćeta i tri četvrtine vode pošpricajte po naboranoj odeći i ostavite da se osuši na vazduhu. Dokazano deluje
Enterijer
13:08h Autor:
Trikovi za peglanje odeće bez pegle: I dušek pomaže!
Foto: Shutterstock

Bilo da ste u žurbi ili nemate peglu u blizini, ne postoje opravdanja za izgužvan izgled. U nastavku sledi nekoliko savjeta kako možete da ispeglate odeću bez korišćenja pegle.

Fen za kosuLagano navlažite izgužvano područje. Zatim, fen uključite na najjače, držite ga nekoliko centimetara udaljenog od odeće i fenirajte sve dok se odeća ne izravna.

Boca na pumpicuOkačite odeću na ofinger i poprskajte naborane delove mešavinom jedne kašike omekšivača i jednom šoljicom vode. Čekajte da se osuši i ispravi samo od sebe.

OVDE saznajte kako da otklonite mrlje od znoja sa odeće pomoću sode bikarbone.

Vlažan peškir

Položite smežuranu odeću na ravnu podlogu (sto, pod), te je prekrijte vlažnim peškirom koji ćete izravnati tako da se i odeća ispravi. Malo neka odstoji, a zatim odeću okačite da se suši dalje na vazduhu.

ParaZatvorite vrata kupatila i pustite toplu vodu na lavabou i kadi. Kad više ne budete mogli ništa da vidite od pare, okačite odeću na ofinger blizu tuša i ispravite je rukama, te neka odstoji u prostoriji 15-ak minuta pre nego što je iznesete da se osuši.

OVDE otkrijte koje vam boje i materijali pristaju prema Feng Šuiju.

SušilicaDodajte mokru čarapu ili vlažnu krpu u sušilicu sa svojom izgužvanom odećom. Pokrenite program srednje jačine na 15 do 20 minuta i sve neravnine će nestati kao rukom obrisane.

Pegla za kosu

Male neravnine izravnajte peglajući s drugom vrstom pegle, na srednjoj jačini. Samo zapamtite da ne smete da ostavite peglu za kosu da stoji na jednom mestu predugo, kao ni ona druga, uostalom.

Vruć lonacZagrejte vodu do ključanja, izlijte je iz lonca i zatim njegovim vrućim dnom ispeglajte šta treba (samo pazite da ispod odeće stavite nešto da se ne pregreje).

Ana Vintur savetuje kako da iskoristite maksimalno odeću koju posedujete. OVDE saznajte više o tome.

DušekJoš jedan efikasan trik jeste da uzmete izgužvanu odeću, urolate je kao palačinku i stavite ispod dušeka na sat vremena. Kad je izvadite, ne bi trebalo da ostane nikakvih znakova zgužvanosti.

OVDE saznajte praktičan trik sa kartonom za savršeno složene majice u roku od nekoliko sekundi!

SirćeMešavinom koju čini četvrtina alkoholnog sirćeta i tri četvrtine vode pošpricajte po naboranoj odeći i ostavite da se osuši na vazduhu. Dokazano deluje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs