NE ZNA SE KOJI JE LEPŠI: Top trendovi za uređenje enterijera u 2022-oj! (FOTO)

Poželećete da baš ovako uredite svoj dom

Enterijer
Autor:
NE ZNA SE KOJI JE LEPŠI: Top trendovi za uređenje enterijera u 2022-oj! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Zanimalo nas je, koji se to trendovi opemanja životnog prostora naziru kao najaktuelniji kada je 2022. godina u pitanju, i evo šta smo saznali od vodećih stručnjaka na polju dizajna enterijera...

Najaktuelniji trendovi po izboru dizajnera enterijera će vas naterati da ozbiljno razmislite o preuređenju stana. Ukoliko volite da idete u korak sa vremenom i kuću sredite po poslednjoj modi, obratite pažnju na ovaj tekst.

KUHINJE SA SMELIM AKCENTIMA

Poslednjih nekoliko godina, potpuno bele kuhinje bile su nepogrešiv način da srce doma izgleda svetlo, moderno i sveže. Međutim, u 2022. godini čini se da će domaćini težiti dodavanju topline i ličnosti u sve oblasti svojih domova, pa samim tim i u kuhinju. Kuhinje sa smelim i veselim akcentima su već sada svuda oko nas, a čini se da će se taj trend zadržati i u narednoj godini. Detalji od drveta ili detalji u jarkim bojama su odličan izbor.

PRIRODNO OSVETLJENJE

Iako je industrijski stil jedan od najpopularnijih poslednjih godina čak i kada je osvetljenje u pitanju, čini se da će i on polako ali sigurno biti zamenjen komadima koji su inspirisani prirodom. Ratan, bambus kao i pleteno pruće postaju sve popularniji, tako da je sasvim logično pretpostaviti da će upravo ovi materijali istisnuti crno mat svetlo ojačano metalnim elementima.

ŠARM I TOPLINA VIKENDICE

Iako će mnogi elementi modernih trendova dekoracije seoskih kuća (takozvane moderne seoske kuće) preživeti u 2022. godini, to više neće biti preterano beli zidovi, široka staklena vrata i slični propratni detalji. Naprotiv, vreme je da se moderna seoska kuća zameni šarmantnim i toplim izgledom vikendice i brvnare, dok se od akcentnih detalja mogu očekivati još kičastija izdanja poput cvetnih printova, zemljanih prigušenih boja i starinskog porcelana.

JAPANDI I BOHO OSTAJU AKTUELNI

Japandi i boho koji jednostavno nikad ne izlaze iz mode.

VEŠTAČKE BILJKE ODLAZE U ZABORAV

Iako se ovaj trend “lažnih” biljaka s vremena na vreme javi čisto da nas podseti da i to može biti jedan od načina dekoracije enterijera, jedno je sigurno – 2022. godina definitivno neće biti plodonosna za sve ljubitelje veštačkog cveća. Prirodno, bujno, zeleno, jednom rečju živo, to je ono za šta će se većina domova ipak radije odlučiti u narednoj godini.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs