UPOZNAJTE ELITU MEĐU PSIMA

OVO SU NAJSKUPLJE RASE PASA, A NJIHOVI VLASNICI TVRDE DA VREDE SVAKU PARU: Retki, posebni i psi sa dugom tradicijom!FOTO

Ako ste u potrazi za psom koji košta mnogo, ali zaista vredi uloženog novca, na pravom ste mestu. Predstavljamo vam neke od najskupljih rasa pasa na svetu.

Enterijer
17:12h Autor:
OVO SU NAJSKUPLJE RASE PASA, A NJIHOVI VLASNICI TVRDE DA VREDE SVAKU PARU: Retki, posebni i psi sa dugom tradicijom!FOTO
Portugalski vodeni pas, Foto: Shutterstock

Vlasnici pasa vole da razmaze svoje ljubimce igračkama, poslasticama i otmenom garderobom.

Trošenje novca na kućnog ljubimca je deo na koji se pristaje dobrovoljno prilikom njegovog usvajanja ili kupovine. Briga o pojedinim rasama je znatno skuplja u odnosu na druge, međutim osim toga neke rase su u startu poprilično skupe. Reč je o čistokrvnim psima koji potiču od loza koje pobeđuju na izložbama, piše Ženskimagazin.

Ako ste u potrazi za psom koji košta mnogo, ali zaista vredi uloženog novca, na pravom ste mestu. Predstavljamo vam neke od najskupljih rasa pasa na svetu.

POTRUGALSKI VODENI PAS

Ova rasa je poprilično retka, a činjenica što spada među hipoalergenske je čini vrlo traženom. Osim što dosta koštaju pri kupovini, ovi psi su i izuzetno skupi za održavanje odnosno negu dlake, naročito ako težite ka tradicionalnom izgledu portugalskog vodenog psa. Atletska građa ovog psa poručuje vlasniku da će ovom psu biti potrebno dosta vremena za aktivnosti na otvorenom. Ako većinu dana provodite van kuće, biće vam neophodan neko ko će brinuti o ovom psu dok vas nema.

Portugalski vodeni pas
Portugalski vodeni pasfoto: Shutterstock

ČAU ČAU

Sa čau čau psom u priči, imaćete u svom vlasništvu najpahuljastiju rasu u kraju.Čau čau je kineska rasa, koja zahteva dosta četkanja kako bi dlaka ovog lepotana bila zdrava i sjajna. Dok su veoma uzdržani prema strancima, ponekad čak i agresivni, ovi psi su izuzetno verni svojim vlasnicima. Osim što će vas posedovanje ovog psa koštati dosta, ono što je neophodno jeste da mu od najranijeg doba obezbedite profesionalnu obuku kako bi se prilagodio životu sa vama.

Čau čau
Čau čaufoto: Shutterstock

AVGANISTANSKI HRT

Poznat po svom dostojanstvenom držanju, koje nalikuje na mačije, avganistanski hrt je pas sa najdužim i najsjajnijim kaputom na svetu. Njegova dlaka deluje tako graciozno, da ga je jednostavno nemoguće zamisliti kako se valja po travi. Iako je hipoalergenski pas, on zahteva svakodnevno četkanje kako mu se dlaka ne bi upetljala. Istorija ovih pasa svrstava ih među lovce, zbog čega imaju običaj da glavu drže visoko, kao da su uvek na oprezu. O njihovoj ceni, isključivo se šapuće.

Avganistanski hrt
Avganistanski hrtfoto: Shutterstock

PERSIJSKI HRT – SALUKI

Saluki je jedan od onih pasa kojima se svi dive zbog njegove mistične lepote. Ova rasa je vrlo stara i procenjuje se da je postojala čak 7000 godina pre nove ere. Poreklom je sa Bliskog istoka i dugo vremena je bila omiljeni ljubimac kraljevske porodice. Osim što su vrlo skupi, saluki psi zahtevaju i dosta prostora za trčanje, pri čemu ne smeju da vežbaju odmah nakon jela jer mogu imati problema sa varenjem.

Persijski hrt
Persijski hrt foto: Shutterstock

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs