SAZNAJTE

OVO SU TRI NAJPRLJAVIJA MESTA U KUĆI: Prepuni bakterija i mikroorganizama, morate ih čistiti svakog dana!

Neka mesta u kući su prava legla bakterija a da mi toga nismo ni svesni.

Enterijer
Autor:
Foto: Profimedia

Čišćenje sigurno nije jedan od onih poslova u kojima ljudi baš uživaju, ali kako je higijena važna, ove tri stvari moramo svakodnevno održavati čistima kako bi sprečili nakupljanje bakterija i mikroba. Iako možda niste očekivali da su ove kućne stvarčice koje svakodnevno moramo čistiti, one su najveći sakupljači bakterija i prljavštine.

Evo koje tri neobične stvari moramo čistiti svaki dan:

Na privescima i ključevima ima više bakterija nego na dugmićima u liftu.

1. Četkice i sunđeri za šminkanje

Ako dugo vremena koristite isti pribor za šminkanje, nakon svakog korišćenja morate ga očistite u toploj, sapunastoj vodi kako ne bi preneli na lice mikrobe i bakterije.

2. Ključevi

Na držačima ključeva ima više bakterija nego na dugmićima u liftu. Nikad ih ne čistitmo, a stalno ih uzimamo prljavim rukama. Stavljamo ih u prljave džepove i često nam padaju na pod. Rezultat je da donosimo neverovatan broj bakterija u naš dom. Očistite ih antiseptičkim maramica kako bi sprečili zarazu.

3. Umivaonik i sudopera

Možda mislite da je nakon pranja ruku ili suđa, opran i umivaonik i sudopera, ali nije tako. Na njihovim rubovima zadržavaju se brojne bakterije. Potrebno je da kada operete sve sudove, suporu naprskate sredstvom za dezinfekciju i detaljno je operete. To činite na kraju svakog dana. Isto se odnosi i na umivaonik u kupatilu.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...