KORISNO

U MAŠINU ZA SUDOVE JE UBACILA PARČE ALUMINIJUMSKE FOLIJE I ODUŠEVILA SE REZULTATIMA: Ovo morate da probate i vi!

Milioni su oduševljeni ovim trikom

Enterijer
Autor:
U MAŠINU ZA SUDOVE JE UBACILA PARČE ALUMINIJUMSKE FOLIJE I ODUŠEVILA SE REZULTATIMA: Ovo morate da probate i vi!
Foto: Shutterstock

Koliko puta ste celodnevni posao zaključili sa poslednjom turom sudova za taj dan, i taman kad ste pomislili da je sve čisto i gotovo, vaše čaše su malo isflekane, a i šerpe imaju neke mrlje po sebi. Ukoliko od svoje mašine za sudove želite da izvučete maksimum, portal “Tips and Tricks” savetuje da u nju ubacite kuglicu od aluminijske folije.

Znamo da posuđe iz mašine ne izađe uvek kristalno čisto, pa ga većina pre stavljanja u mašinu dobro ispere, ali uz pomoć loptice od aluminijumske folije, tvrdi Karolina MekKolej na TikToku, sudovi će biti savršeno čisti.

mašina za pranje sudova
foto: Shutterstock

Sve što treba da uradite, tvrdi ona, jeste da komad aluminijumske folije zgužvate u oblik loptice i ubacite ga u mašinu i odmah ćete videti razliku na posuđu, posebno na metalnim loncima i priboru za jelo koji će izgledati kao nov, jer će folija s njega temeljno skinuti prljavštinu.

Osim u mašini za sudove, na društvenim mrežama mnogi se kunu i u efikasnost folije u mašini za veš, a princip je isti – od folije oblikujte lopticu i ubacite je u bubanj mašine – aluminijumska folija će veš osloboditi statičkog elektriciteta i omekšaće ga, tvrde domaćice na društvenim mrežama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs