Inovativno

5 IDEJA ZA RENOVIRANJE DEČIJE SOBE: Napravite kutak za školarce! (FOTO)

Došao je i taj momenat: imate školarca u kući. Vreme je da napravite kutak za učenje

Enterijer
11:59h Autor:
5 IDEJA ZA RENOVIRANJE DEČIJE SOBE: Napravite kutak za školarce! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Donosimo vam 5 ideja na osnovu kojih možete da preuredite dečije sobe i prilagodite ih svojim školarcima:

1. Mesto za dva školarca:

Jednostavno i čisto - krevet na sprat, nasuprot duplom radnom stolu sa dve stolice. Tabure ime dvostruku namenu: mesto za sedenje i skladišni prostor!

2. Prirodno svetlo

Nikad ne potcenjujte moć prirodnog svetla. Osim što deca dobijaju neophodan vitamin D, prirodno svetlo je optimistično i ne kvari dečije oči. Stavite dečiji radni sto pored prozora i skrenite pažnju detetu da zadaću uradi tokom dana.

3. Organizovan pribor za učenje je pola učenja

Urednost je sve. Detetu će biti lakše da uči ako zna gde mu šta stoji. Uredan radni sto možete da postignete na ovaj način:

Ili ovako:

4. Stvorite radno okruženje kod kuće

U ovom neizvesnom vremenu, kada ne znamo da li će deca nastavu pratiti preko kompjutera ili iz škole, dobro je i kod kuće stvoriti radnu atmosferu. Neka dete ima kutak koji podseća na školu: tablu, sto i udobnu stolicu, policu sa mnogo knjiga. Upoznajte dete sa gradivom koje ga čeka, radite sa njima:

5. Odeća na dohvat ruke

Dete će se najlakše spremiti ako mu je odeća lepo složena, organizovana. Stoga ne časite časa, nego detetu priuštite ovakav ormar sa korpama u kojima će odvojeno da stoje čarape, veš, mašnice i td. Nikad u ormaru ne držite više od 10 majica, 10 pari pantalona i td. Previše odeće samo će zbuniti dete.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs