SAVRŠEN UKRAS SVAKOG DOMA

ČISTI VAZDUH, VERUJE SE DA PRIVLAČI POZITIVNU ENERGIJU I BLAGOSTANJE: Ovu biljku valja imati u kući! (FOTO)

Ne zahteva preteranu negu, savršeno dekoriše svaki prostor, a kažu da dom koji ima ovu biljku, ima i sreću

Enterijer
21:04h Autor:
ČISTI VAZDUH, VERUJE SE DA PRIVLAČI POZITIVNU ENERGIJU I BLAGOSTANJE: Ovu biljku valja imati u kući! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Zelene sobne biljke su neverovatan pokretači pozitivne energije, donose u dom vitalnost, čiste vazduh, oplemenjuju prostor, ali i privlače pozitivnu energiju i blagostanje, prema verovanju feng šuija.

Juka, poznatija kao drvo života, omiljena je biljka u mnogim domovima, ali njeno feng šui značenje malo ko zna, pa čak i oni koji je neguju u svojoj kući.

Drvo života naziva se još i drvo mladosti, razvoja ili napredovanja, jer su ovo njegove energetske karakteristike. Ipak, u feng šuiju se posebno koristi za pročišćenje karme i privlačenje novca. Prema feng šui stručnjacima ova biljka pročišćava lošu finansijsku karmu, dugove iz prošlosti i donosi motivaciju i prosperitet na finansijskom planu.

Ako imate drvo života u kući, prama feng šuiju najbolje ćete iskoristiti njegov blagotvorni efekat na energiju u domu ako ga stavite u predsoblje, odnosno hodniku - na taj način će čistiti energiju koja ulazi i izlazi u dom.

Poznato je da se u kupatilu i wc-u skuplja najviše negatuivne energije, pa ovaj prostor možete dekorisati ovom biljkom i tako spojiti lepo i korisno.

OVAKO SE GAJI ADAM, ČUDNA I RASKOŠNA BRZORASTUĆA BILJKA: "Zaplače" kad se u kući desi ovo!

Drvo života
foto: Shutterstock

Poreklo biljke

Drvo života ili juka (latinski naziv Yucca) potiče iz centralne i severne Amerike. Ime drvo života – po kom je ova biljka poznatija kod nas, potiče od Indijanaca, kod kojih se još pre 2 000 godina koristila kao lek i kao hrana. Velike je izdržljivosti, ne zahteva posebnu negu. Karakterišu ga debele stabljike na čijim su vrhovima rozete sa veoma šiljastim listovima.

Drvo života raste prilično sporo, ali može da postigne visinu od jednog pa do 3 metra.

Nega i održavanje

Ovo sobno cveće traži dosta svetla pa mu obezbedite sunčano mesto u stanu. Od proleća do jeseni juka kao sobna biljka treba da se redovno zaliva uz prihranjivanje svake sedmice.

Leti je možete izneti na balkon, ako je dovoljno osunčan. Tokom zime, juki će prijati malo hladnija prostorija (5 do 10 stepeni), mada će podneti i višu sobnu temperaturu. Ako je držite na niskoj temperaturi može da uvene.

Zalivanje: Leti drvo života treba zalivati 2 do 3 puta nedeljno i prihranjivati, dok je zimi dovoljno zalivanje jednom sedmično bez prihranjivanja.

PROLEĆNI LEPOTAN, KOGA ĆETE ODMAH POŽELETI U SVOM DOMU: Uskršnji kaktus je biljka koja ne zahteva ništa!(FOTO)

Drvo života
foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs