OSLOBODITE SE LOŠEG UTICAJA

Privlače lošu energiju, nesreću i bedu: Ove predmete pod hitno izbacite iz kuće!

Rešite se ovih stvari i omogućite protok pozitivne energije

 

Enterijer 14.01.2021. - 13:49h Autor: Stil
Foto: Shuterstock

Prostor u kojem provodimo najviše vremena mora da u nama izaziva lepa osećanja. Ukoliko osećate nelagodu kada uđete u svoju kuću, razmislite o tome da izbacite ove stvari. Pravila feng šuija, ali i psiholozi tvrde da određeni predmeti i boje mogu da izazovu stres i prizovu negativnu energiju. 

 

1. Uvelo cveće

 

Sveže cveće podstiče protok dobre energije i dobro ga je imati u svakom trenutku. S druge strane, uvelo cveće, nikako ne biste trebali da držite u svom domu. Ono predstavlja stagnaciju, simbol je bede i nesreće i blokira razvoj.

 

2. Stvari koje ste nasledili

 

Često imamo naviku da držimo u kući neke stavri koje smo nasledili, a uopšte nam se ne dopadaju. Upravo one nas mogu emotivno opteretiti i stvoriti nelagodu.

 

3. Knjige koje više ne volite

 

Imajte na umu da knjiga može izazvati i negativne emocije, pogotovo ako je reč o onima koje vas vezuju za neke ružne periode života.

 

4. Napukli i pocepani predmeti

 

Okrnjene šolje, tanjiri i činije, sve to prilači lošu sreću. Čuvanje napuklih i pocepanih predmeta i stvari čini da i energija svakog postignuća bude polovična i "naprsla".

5. Pokloni od osoba koje nam nisu drage

 

Svakome se nekad desilo da dobije poklon od osobe koja mu i nije baš draga, a onda se postavlja pitanje šta sa tim poklonom? Pravila feng šuija nalažu da se tih predmeta odmah otarasite. Možete ih babciti ili pokloniti nekome kome će se oni dopasti. Sve u svemu, nipošto ih ne čuvajte u svojoj kući.

 

Neželjeni predmeti donose uznemirujuću energiju, remete mir i izazivaju nezadovoljstvo.

 

Isto važi i za poklone ili neke druge uspomene koje vas vežu za bivšeg partnera ili prijatelje sa kojima više niste u kontaktu.

 

6. Stvari koje više ne koristite

 

U domu treba da se nalaze samo one stvari koje i upotrebljavate. Gomilanjem nepotrebnih predmeta, starih uređaja koji više ne rade, garderobe koja nam ne odgovara i sličnim stvarima samo privlačite negativnu energiju. Sve što niste upotrebili duže od 6 meseci ni ne treba da se nađu u vašoj kući. 

 

7. Deblje zavese ili draperije

 

Prema verovanju feng šuija, što su zavese teži i tamnije, to je i teža atmosfera u vašem domu. 

 

8. Pogrešna boja

 

Dokazano je da boje imaju psihološki efekat na svakog čoveka, stoga treba birati samo one koje vam prijaju. Psiholozi kažu da su najlošiji izbor crvena, crna i tamno braon, jer stvaraju anksioznost i izazivaju negativne emocije.

 

(Stil.kurir.rs)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...