Uređenje doma

Uvećajte dnevni boravak: Trikovi uz pomoć kojih ćete stvoriti iluziju većeg prostora!

Neki mali trikovi će učiniti da dnevni boravak izgleda duplo veći
Enterijer
23:14h Autor:
Uvećajte dnevni boravak: Trikovi uz pomoć kojih ćete stvoriti iluziju većeg prostora!
Foto: Thinstock

Nismo svi te sreće da živimo u kući ili stanu sa visokim plafonima ili “beskrajnim” prostorom, ali nekoliko jednostavnih trikova može transformisati bilo koju prostoriju u vašem domu u veoma prostranu sobu. Povećajte kvadraturu svog životnog prostora pomoću sledećih strategija uređenja.

Svetle zavese

Prozore “obucite” prozračnim, svetlim zavesama. To će omogućiti dnevnom svetlu da se filtrira usled čega će prostorija izgledati veće i svjetlije.

Prolećno čišćenje kuće, više pročitajte OVDE.

Boja zidova

Iako tamniji zidovi mogu izgledati privlačno i stvoriti prijatnu atmosferu, oni apsorbuju više svetlosti usled čega prostorija izgleda manja nego što zaista jeste. Upravo zbog toga se preporučuje da zidove farbate bojama kao što su krem, bež, svetlo plava ili svetlo siva kako bi se svetlost reflektovala kroz celu prostoriju.

Nameštaj

Napravite više prostora u bilo kojoj prostoriji vašeg doma pomoću multi-funkcionalnog nameštaja. Komadi nameštaja koji štede prostor, poput stolova sa prostorm za skladištenje ili kreveta sa ugrađenim fiokama, odličan su izbor.

Optička iluzija

Ogledala pomažu da se stvori osećaj prostranosti reflektovanjem i širenjem svetlosti kroz celu prostoriju. Grupišite manja ogledala na zidu ili koristite ogledalo koje se proteže od poda do sredine zida ili plafona.

Napravite sami 6 prirodnih osveživača vazduha, više u tekstu OVDE.

Podignite stvari

I to bukalno! Nameštaj odignut od poda, kao što je krevet sa nogama, privlači pažnju ka gore te “izlaže” više prostora na podu usled čega prostorija izgleda veća nego što to zapravo i jeste.

Pop art

Da biste prostoriju napravili interesantnijom bez prenatrpavanja, dodajte jedno odvažno umetničko delo.

Čisti rez

Prostoriji ćete dati osećaj otvorenosti ukoliko u nju “ubacite” prozirne delove nameštaja i dekorativne detalje.

Pogledajte savremene kuhinje u otvorenom prostoru, više u tekstu OVDE.

Police

Zamenite glomazne ormariće i klasične police za knjige takozvanim plutajućim policama kako biste povećali dati prostor.

Grupisanje

Grupišite manje dekorativne objekte i poslažite ih po boji. Na taj način prostorija će izgledati čistije, organizovanije pa se postiže opšti osećaj harmonije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs