Zasucite rukave

Kako napraviti savršenu kancelariju kod kuće: Ove ideje uklapaju se u svaki dom i svaki budžet!

Rad će biti pravo uživanje u kancelariji koja je baš po vašem ukusu

Enterijer
Autor:
Kako napraviti savršenu kancelariju kod kuće: Ove ideje uklapaju se u svaki dom i svaki budžet!
Foto: Shutterstock

Kada je još u martu počela pandemija korona virusa, mnogi poslodavci su svojim zaposlenima omogućili rad od kuće. Ipak, kraj pandemije još uvek se ne nazire, a mnoge kompanije odlučile su da se ovakav sistem rada produži do daljeg.

Većina ljudi nije se nadala da će rad od kuće toliko da traje, ali tu smo gde smo, i kao i uvek, pokušaćemo da izvučemo najbolje i zabavno iz cele situacije - otkrivamo vam kako da napravite lepu kancelariju kod kuće, u kojoj će rad biti čisto uživanje!

Uz malo sreće, ne morate da potrošite puno novca na pravljenje kancelarije, naročito ako već imate lep radni sto i fotelju.

Kod kućne kancelarije, najvažnije su sledeće stavke:

Nameštaj

S obzirom da se kancelarija sada nalazi u vašem domu, ne mora da bude konvencionalna kao kancelarije u firmama. Možete izabrati udoban i stilski nameštaj koji vam se dopada i uklapa se u vašu ličnu percepciju savršene kancelarije. Udobnost je na prvom mestu, ali i zdravlje, pa se potrudite da sebi obezbedite udobnu fotelju u kojoj će vam celodnevno sedenje lakše pasti.

Kako urediti dnevnu sobu da izgleda veće i luksuznije: 7 super caka! (FOTO)

Izaberite adekvatnu boju i svetlo

Za kancelariju izaberite što svetliju prostoriju u kući, koja ima velike prozore i obezbeđuje dovoljno prirodne svetlosti, jer će prirodna svetlost pozitino uticati na vašu koncentraciju. Takođe izaberite boju zidova koja neće zamarati vaše oči već će vam obezbediti mir, koji vam je vrlo potreban dok radite.

Stavite ramove sa slikama

Fotografije porodice ili voljene osobe, učiniće da se u radnom prostoru osećate blizu ljudima koje volite i sjajno će vas motivisati. Ukoliko ih još stavite u neke dekorativne ramove, vaš prostor biće apsolutno dekorisan na najlepši mogući način, jer će vas draga lica motivisati na efikasan rad i uspeh.

Kako napraviti mini kafe bar u kući, od onoga što već imate: Pun pogodak u svakom domu! (FOTO)

Ubacite svoje omiljeno umetničko delo

Mnoge kompanije veoma malo pažnje poklanjaju estetici kancelarija, sa druge strane ukoliko imate kancelariju kod kuće, možete je ukrasiti kako želite. Možete dekorisati svoj prostor replikom omiljenog umetničkog dela i svakodnevno uživati u pogledu na nju.

Unesite i neku biljku

Prisustvo prirode u prostoru u kome radite doneće vam mir i spokoj. Donesite nekoliko kućnih biljaka i u svoju kancelariju. Osim što će vazduh biti zdraviji a energija pozitivna, vi ćete se osećati bolje jer vaš prostor ne liči na hladne kancelarije u kojima ste do sada radili.

Neverovatno šta sve može da stane u 30 kvadrata: Uz ove jednostavne cake svaki stan će izgledati duplo veće! (VIDEO)

Neka uvek miriše

Miris je sastavni deo energije nekog prostora. Neka vaša kancelarija uvek miriše vašim omiljenim mirisom, tako da poželite da u njoj provedete što više vremena.

Kada svoju kućnu kancelariju adaptirate u prostor koji vam odgovara i čija vam energija u svakom pogledu prija, uživaćete u radu i daćete svoj maksimum. Zato se posvetite njenoj dekoraciji i pretvorite svoju kancelariju u omiljenu prostoriju u celoj kući!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs