Obratite pažnju

Za zdravu, nasmejanu i naprednu bebu: Uređenje sobe po Feng šui pravilima!

Da bi beba bila usklađena sa domom u koji pristiže, treba ispoštovati određena feng šui pravila uređenja prostora, kako bi bila zdrava, napredna i nasmejana
Enterijer
20:30h Autor:
Za zdravu, nasmejanu i naprednu bebu: Uređenje sobe po Feng šui pravilima!
Foto: Thinkstock

Da bi beba bila usklađena sa domom u koji pristiže, treba ispoštovati određena pravila uređenja prostora. Poslušajte savete međunarodnog feng šui stručnjaka, Sandre Drinčić, piše Yumama.com.

Feng šui (Feng Shui) predstavlja usklađivanje energije prostora sa ljudima koji u njemu borave. Svaki prostor ima svoj specifičan energetski potencijal, koji može pozitivno ili negativno da deluje na čoveka

Feng šui predstavlja način uspostavljanja bioenergetske ravnoteže u odnosu čovek - prostor. Time se postiže harmoničan, zdrav i usklađen život u jednom domu. Da bi beba bila usklađena sa domom u koji pristiže, treba ispoštovati određena feng šui pravila uređenja prostora, kako bi bila zdrava, napredna i nasmejana.

Kada se radi projekat stana za njegovo uređenje pred dolazak prinove, izvode se proračuni na osnovu datog termina porođaja i pola bebe. Po tim proračunima, beba se postavlja u pravac spavanja koji je najbolji za nju, na osnovu meseca i godine rođenja. To je pravi feng šui. OVDE saznajte sedam fascinantnih znakova koji otkrivaju pol deteta.

O čemu sve treba voditi računa?

Kreirati feng šui sobu za bebu je mnogo više nego dekorisati zidove za njen dolazak. Okolina poseduje energetsku snagu koja nije za potcenjivanje. Prostor, predmeti, boje, protok energije u sobi, a naročito pozicija kreveca - utiču na razvoj bebe. Na primer, da li će beba da spava na poziciji gde postoji zračenje, ili pored zida sa kupatilom? Feng šui pruža razne mogućnosti za pravilnu postavku kreveca za bebu, kao i za pravilno korišćenje energije prostora - kako bi se beba osećala dobro i imala najbolje uslove za zdrav napredak i razvoj.

Gde tačno treba da bude beba?Praktično, beba treba da se nalazi u blizini majčine aure do šestog meseca (majka je štiti i čuva). Nakon toga, poželjno je da se odvoji u drugu sobu.

Male feng šui tajne pred dolazak bebe● mirisnim štapićem ili eteričnim uljem lavande pročistite prostor i unesite energiju prirode● blagoslovite taj deo prostora za dolazak bebe● poželite joj dobrodošlicu kada je unesete u dom

Gde je najbolje da se postavi krevetac?

Krevetac ne sme da se pozicionira tako da jednom bočnom stranom bude uza zid sa kuhinjom ili kupatilom. Beba će u tom slučaju da "beži" od tog zida, da ima nemiran san i češće da plače. Njeno biopolje (aura) je veoma osetljiva na energiju iz okoline.

Idealna pozicija kreveca jeste užom stranom do zida, tako da beba ima uzglavlje, a obe bočne strane treba da budu slobodne (da se ne nalaze uz zid). Ovim položajem kreveca, beba ima povoljan energetski tok oko prostora gde spava, što izuzetno odgovara njenoj auri i omogućava zdrav razvoj. Nikako nije dobro da se krevetac nalazi "nabijen" između ormana i jednog zida. Ima mnogo takvih slučajeva u praksi, a ustanovljeno je da je beba već imala hronične zdravstvene probleme.

Koje boje su dozvoljene u sobi?Soba treba da ima umerene boje. Ako je previše šarena (jang), detetu će da nedostaje sigurnost, a ako su boje previše tamne ili jednolične (jin), dete će biti usporeno.

Šta je dozvoljeno od ukrasa i detalja?

Ogledala nikako nisu poželjna u spavaćoj sobi. Veoma loše mogu da utiču na spavače, a naročito na senzitivne bebi aure. Ako je nemoguće izbaciti ih ("zalepljena" su za orman), obavezno je njihovo prekrivanje tokom noći (veruje se da se neželjeni gosti ogledaju u njima u toku noći). Takođe je poželjno da uvek u ćošku sobe (suprotno od kreveca) bude upaljena lampa, koja osvetljava sobu noću. Idealna lampa za tu upotrebu jeste od soli sa Himalaja. Nakon zagrevanja, kristali soli ispuštaju energiju minerala i čine prostoriju harmoničnom, a beba mirno spava.

Poželjna je postavka podne asure na pod ispod kreveca, jer roditelji ne znaju da li beba spava na nekom delu geopatogenog zračenja. Od pamtiveka se koristila sušena slama za razbijanje zračenja, a u današnje vreme je to podna asura od trske.

3 važna feng šui saveta

1. Elektro utičnicu, koja se nalazi tik do kreveca, na razmaku do 70 centimetara, nikako ne koristiti. Elektrozračenje je razorno za zdravlje bebe i njen napredak.2. Nikada ne treba postavljati krevetac tako da bebine noge budu u pravcu ulaznih vrata u sobu.3. Svaki dan otvorite prozore ili terasu da uđe svež vazduh i, po mogućstvu, energija Sunca.

Male feng šui tajne pred dolazak bebe● mirisnim štapićem ili eteričnim uljem lavande pročistite prostor i unesite energiju prirode● blagoslovite taj deo prostora za dolazak bebe● poželite joj dobrodošlicu kada je unesete u dom

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs