Radna akcija

Prolećno čišćenje kuće: 7 najvažnijih delova stana koje ne smete zaobići!

Zidovi su apsolutni broj jedan na ovom spisku, jer tokom godine uhvate najviše prljavštine, a jedna su od najvećih površina u stanu
Enterijer 05.03.2014. - 22:54h Autor: index.hr
Foto: Shutterstock

Uskoro nam stiže proleće, a time i tradicionalno veliko čišćenje doma. Znate li koji su to najprljaviji delovi stana, koje nipošto ne smete zaobići?

 

1. Zidovi
Oni su apsolutni broj jedan na ovom spisku, jer tokom godine uhvate najviše prljavštine, a jedna su od najvećih površina u stanu. Iako je potrebno vreme da se očiste i okreče, rezultat je spektakularan, jer će čitava prostorija odmah izgledati čistije i svežije. Kako da okrečite kuću metlom, pogledajte OVDE.

 

2. Zavese
Na zavesama se takođe nahvata puno prašine. Neke mogu da budu oprane kod kuće, dok druge zahtevaju hemijsko čišćenje. Nakon pranja, sledi peglanje koje vam može oduzeti poprilično vremena, ali je nezaobilazno, ukoliko vam zavese nisu od posebnog materijala koji se ne pegla. OVDE pogledajte kako da zavesama osvežite svaku prostoriju.

 

3. Lampe i lusteri
Još jedna od stvari koje ljudi primete kad dođu u nečiji stan jesu prljave lampe i lusteri, jer je prašina na njima lako uočljiva. Međutim, dobra vest je što se one lako čiste i nije potrebno dugo vremena.

 

4. Tepisi
Usisavanje tepiha je svakodnevna aktivnost, međutim dubinsko čišćenje, odnosno pranje deo je prolećnog raspremanja. Bilo da se odlučite da ih očistite same ili negde profesionalno, oni su važan deo čišćenja stana.

 

5. Ormari
Kada je reč o ormarima, misli se na vađenje odeće, čišćenje unutrašnjosti i na kraju uredno slaganje. Mnogima je to najdraži deo čišćenja, jer se tada većina rešava stare i nepotrebne odeće, te se nakon toga osećaju bolje i lakše.

 

6. Kuhinjski elementi
To je posao koji možete da završite dosta brzo, a zbog njega će cela kuhinja izgledati bolje i lakše ćete se snalaziti u njoj.

 

7. Prozori
Prozore ne smete zaboraviti. I to u kombinaciji sa za to predviđenim sredstvom za čišćenje i novinama, koje su puno bolji i efikasniji izbor nego obične krpe.

 

Kako da uz pomoć Feng šui saveta sredite stan, pročitajte OVDE.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...