Pravi savet

Saveti za brzo čišćenje kuće: Evo kako brzo da očistite tepih, tiganje, blendere, sokovnike

Svi žele da žive u urednom domu, ali čišćenje zahteva mnogo vremena. Najviše izgubimo na ribanju tepiha, tiganja, blendera, miksera...

Enterijer
10:58h Autor:
Saveti za brzo čišćenje kuće: Evo kako brzo da očistite tepih, tiganje, blendere, sokovnike
Foto: Shutterstock

Ako poslušate ove savete, možete ubrzati proces čišćenja doma:

1. Čišćenje tepiha

Da biste očistili tepih bez pranja postupite ovako:

Pomešajte pola čaše sode bikarbone, pola čaše kukuruznog skroba; nekoliko kašičica belog luka u prahu, kašičicu boraksa i nekoliko listova lovora. Sve iseckajte u blenderu, a zatim po tepihu prospite ovu smesu. Ostavite da je tepih dobro upije, a zatim dobro usisajte. Videćete kako je tepih čist i kako nema neprijatnih mirisa.

2. Čišćenje tiganja

Teško je ukloniti masnoću koja se zapekla za dno tiganja. Ali sada to možete učiniti sa običnom pastom za zube. Namažite tiganj pastom za zube, ostavite nekoliko minuta da deluje pa jednostavno prebrišite sunđerom i operite ispod mlaza vode.

3. Čišćenje blendera i sokovnika

Sipajte toplu vodu u blender (četvrtinu blendera), a zatim dodajte par kapi deterdženta za suđe. Uključite blender na oko pola minuta da radi, pa ga isperite dobro mlazom čiste vode.

4. Čišćenje glave tuša

Vrlo je teško tuširati se kada je glava tuša zapušena kamencom. To možete rešiti tako što ćete sunđer natopljen belim sirćetom pričvrstiti na glavu tuša i ostaviti da odstoji pola sata. Nakon toga glavu tuša operite vodom.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs