Praktični saveti

5 trikova za uvek meke i mirišljave peškire

Ukoliko se vaši peškiri sporo suše, ostavljaju dlačice po telu nakon tuširanja, blede i premekani su, pomoći će vam alkoholno sirće, slana voda i pranje pre korišćenja
Enterijer
16:04h
5 trikova za uvek meke i mirišljave peškire
Foto: Thinkstock

Ima li išta ugodnije od brisanja tela i lica mekim i mirisnim peškirom? Upravo takav ugodan osećaj možete da imate uvek i to uz pomoć 5 trikova koji rešavaju problem grubih, vlažnih ili, pak, izbledelih peškira u boji.

1. Problem: Sporo se sušePeškiri koji ne upijaju vlagu dok se brišete ili, pak, koji se sporo suše problem je koji se najčešće odnosi na potpuno nove peškire. Ukoliko želite da preskočite ovaj deo, pre samog korišćenja operite ih tri do pet puta na najvišoj dozvoljenoj temperaturi i prepolovite količinu omekšivača.

2. Problem: Imaju miris vlageNiko ne želi da se nakon tuširanja ogrne peškirom koji je uhvatio miris vlage. Ako imate ovaj problem, potopite ih u vruću vodu u koju ste dodali 1 do 2 kašičice alkoholnog sirćeta. Ostavite da kratko odstoje, te ih nakon toga operite uobičajeno. Ostavite ih da se dobro osuše.

3. Problem: Puštaju dlačice

Ako peškir nakon brisanja na vašem telu, ali i po celom kupatilu ostavlja dlačice, morate da ga dobro operete. I ovaj problem se odnosi na nove peškire koji izbacuju višak vlakana. Ukoliko želite da budete sigurni da se to neće dogoditi, pre korišćenja ih operite tri do pet puta na najvišoj dozvoljenoj temperaturi.

4. Problem: Boja im blediAko koristite peškire jakih boja, pre prvog korišćenja ih potopite u jako zasoljenoj toploj vodi i ostavite da tako odstoje sat vremena. Nakon toga ih operite uobičajenim postupkom. So će delovati kao fiksator boje.

5. Problem: Premekani suPremekani peškiri loše upijaju vlagu što ćete odmah i primetiti prilikom brisanja nakon tuširanja. Da biste rešili ovaj problem, umesto omekšivača u veš mašinu sipajte šoljicu alkoholnog sirćeta. On će delovati poput omekšivača, ali neće previše opustiti vlakna. Ne morate da se bojite mirisa sirćeta jer, verovali ili ne, on će nakon završetka pranja potpuno ispariti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs