Savet

Jednom nedeljno ovo stavim u frižider: Nema potrebe da ga čistim, uvek je svež!

Pravi saveti su uvek i najbolji. Neka nedelja bude za uživanje

Enterijer
Autor:
Jednom nedeljno ovo stavim u frižider: Nema potrebe da ga čistim, uvek je svež!
Foto: Profimedia

Nema ništa odbojnije od ustajalog mirisa hrane iz frižidera. Kada hrana koju smo ostavili u frižider "umiriše" sve ostale namirnice, onda nam nije ni do jela ni do otvaranja vrata frižidera.

Neprijatni mirisi se mogu ukloniti iz frižidera i to sa aktivnim ugljem. Stavite na mali tanjirić prah aktivnog uglja i on će upiti sve neprijatne mirise, pa kada otvorite frižider osećaćete samo svežinu.

Radi predostrožnosti, aktivni ugalj možete da držite u frižideru uvek. Stavite prah aktinvnog uglja u malu plastičnu posudu kojoj ste prethodno izbušili poklopac i ne brinite. Ne zaboravite da s vremena na vreme zamenite aktivni ugalj.

Moj frižider uvek miriše odlično: Trikovi koje koriste i vrhunski kuvari!

foto: Profimedia

Ako frižider prebrišete sa unutrašnje strane sa krpom natopljenom u alkoholnom sirćetu, više nećete osećati neprijatan miris iz frižidera. Ako hoćete da se osigurate i nikad ne osetite mirise hrane, u frižideru držite malu čašicu sa sirćetom.

Istu funkciju upijanja mirisa ima i sveže pržena kafa koja se stavi u plastičnu posudu kojoj je izbušen poklopac.

Mirise će "upiti" i kora raženog hleba u frižideru; ili kriška jabuke; ili kriška sira; ili isečen krompir.

Ako hoćete detaljno da očistite frižider predlažemo vam da u mlaku vodu iscedite sok od celog limuna i sa tim rastvorom prebrišete unutrašnjost frižidera.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs