Saveti

Ukrasite prostor: Detalji koji čine dom

Nisu vam potrebne skupe stvari, dovoljno je da stavite školjke sa letovanja, slike u crno belim tonovima, sveće i vaš dom će dobiti ličnu notu koju ste tražili
Enterijer
11:04h Autor:
Ukrasite prostor: Detalji koji čine dom

Umesto skupim kristalnim pepeljarama, teškim vazama i slikama sa potpisom, dom možete jednako efikasno da ukrasite fotografijama, školjkama sa letovanja ili zanimljivim kamenčićima.

Takvi će detalji u vaš dom uneti toplinu i harmoniju, a neće biti skupo. Umesto slika uzmite nekoliko lepih razglednica ili izradite nekoliko svojih fotografija u crno-bielom tonu pa ih uokvirite. Crno-bele slike izgledće pomalo artistički i efektno, a najbolje im pristaju jednostavni, beli okviri.

Seriju od tri do pet fotografija možete objesiti na zid, ali će jednako zanimljivo izgledati i ako ih poredate na prozorskoj dasci.

U aranžiranju ukrasa važno je uskladiti boje, dimenzije i oblike. Dobar primer jednostavne kompozicije koju možete lako sami složiti je kombinacija nekoliko sveća, kamenih oblutaka i školjki koje ćete složiti na ukrasni tanjirić ili tacnu.

Pazite da ne preterate sa prenapadnim predmetima. Čiste linije i nežni, pastelni tonovi uvek će se lakše utopiti u celokupni ambijent.

Ukoliko imate neku vrednu, ukrasnu figuru od svetlozelenog žada, lepo će izgledati ako je stavite uz belu posudu. Možete se igrati i sa različitim dimenzijama istih ili sličnih predmeta koje ćete postaviti jedan do drugog kao što je kolekcija pletenih korpica u tri veličine, mala, srednje i velika.

Isti princip možete primeniti i u aranžiranju vaza, čaša, ukrasnih posuda i uokvirenih slika.

U postavljanju slika na zid pravila su ipak nešto strožija. Ukoliko imate sliku većih dimenzija, za nju će morate naći prikladno mesto, najbolje što veći zid uz koji nema puno nameštaja. Sliku postavite na sredini i kraj nje ne dodajte druge slike i ukrase.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs