mašta ili stvarnost?

Da li postoji Deda Mraz: Ako vam dete postavi ovo pitanje, evo kada mu treba reći istinu!

Pitanje deteta "Postoji li Deda Mraz" verovatno će sve roditelje zateći nespremne

Porodica
Autor:
Da li postoji Deda Mraz: Ako vam dete postavi ovo pitanje, evo kada mu treba reći istinu!
Foto: Shuterstock

Kako odrastaju i počinju da razumeju svet oko sebe, deca postavljaju mnoga pitanja. Jedno od tih pitanja je i "Da li postoji Deda Mraz?"

Tada se roditelji nađu u nebranom grožđu jer ne znaju šta detetu da odgovore.

Uzrast deteta je veoma bitna

Roditeljima je nekada teško da priznaju samim sebi da im deca odrastaju i da bi trebali polako da zaborave na neke tradicije i običaje. Deca koja imaju šest, sedam godina su verovatno u školi čuli nekoga da govori kako Deca Mraz ne postoji.

Deda Mraz, vilenjaci, večera na plaži i dobra dela: Evo kako se slavi Božić širom planete! (FOTO)

foto: Shutterstock

Deca tog uzrasta sigurno će hteti da ih uverite kako on postoji, pa to možete učiniti tako da im pokažete neke video snimke popularnog dekice.

Godinu, dve nakon toga, neka su deca spremna da čuju istinu. Pre nego što im je kažete, pitajte ih zašto to žele znati. Sa 10 ili 11 godina verovatno više ne veruju u Deda Mraza, pa je ovo najbolje vreme da im to i sami potvrdite.

Možda je najbolji način da razgovor započnete sa "Da, postoji, ali možda ne na onaj način kako misliš... Evo šta želim da kažem..." Sv. Nikola je stvarna osoba koja je postojala nekada davno. On je ostavljao poklone deci u svom selu i brinuo se o siromasima. Danas se ta priča preselila na nešto drugo. Dakle, sve je stvar perspektive. Stručnjaci kažu da je najvažnije da u porodici ostanu tradicije i običaji koji se vezuju uz praznike kako deci to ne bi bio šok.

Deda Mraz koji je zaludeo žene: Do sada ga u ovakvom hipsterskom izdanju niste videli! (FOTO, VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs