Savetnik

Zaradila milione deleći nerealne savete ženama: Sad dobija preteća pisma! (FOTO)

Ako vam se život svodi na roditeljstvo, život vam nije izbalansiran. Biće vam dosadno i nećete se osećati ispunjeno, rekla je Samanta
Porodica
14:22h Autor:
Zaradila milione deleći nerealne savete ženama: Sad dobija preteća pisma! (FOTO)
Foto: Printscreen/ Instagram/samanthaettus

Generacije žena uveravali su da ne mogu imati sve. Zato bi neretko završile boreći se u srednjim godinama s teskobom i osećajem krivice dok su pokušavale da balansiraju između karijere i majčinstva.

Međutim, američka spisateljica i TV voditeljka Samanta Etus tvrdi da ima rešenje za ispunjen život bez osećaja krivice, i to uz pomoć još više obaveza.

U svojoj novoj knjizi "The Pie Life" ("Život u pitama", slobodno prevedeno) autorka preporučuje ranije buđenje, barem sat vremena pre uobičajenog, kako bi se ubacilo redovno vežbanje, a osim vožnje dece u školu preporučuje obavljanje još nekog zadatka poput šopinga, piše Daily Mail.

Etus je 44-godišnja majka troje dece i upozorava žene da se ne odriču karijera zbog majčinstva.

Pravi razlog nesreće i kako je izbaciti iz života: Budina tehnika 4 univerzalne istine!

"Ako vam se život svodi na roditeljstvo, život vam nije izbalansiran. Biće vam dosadno i nećete se osećati ispunjeno. Možda ste zbog toga sad srećni, ali dete će vrlo kratko biti malo, a ostatak vašeg života i karijere je dugačak", rekla je za The Times.

Preduzetnica koja je završila ekonomiju na Harvardu i uglavnom pomaže ljudima držeći predavanja o tome kako uspostaviti ravnotežu u životu, smatra da postoji sedam komada pite koju zovemo život: posao, roditeljstvo (majčinstvo), ljubavna veza, zdravlje, prijateljstvo, hobiji i zajednica.

Alisa Milano ima dvoje dece i 5 super saveta za sve mame sveta!

Smatra da su žene koje pokušavaju ispuniti svih tih sedam segmenata života srećnije od onih koje se fokusiraju samo na nešto. Zato preporučuje da dan počne što ranije kako bi se pregledali mejlovi, obavili neki zadaci po kući ili vežbanje.

Školu u koju ide dete, kuću i posao smatra uglovima "zlatnog trokuta" i ako žena u okviru toga usput obavi neki sastanak, nađe se s prijateljima, ode u teretanu ili kod frizera, može uštedeti sate u mesecu. Sugeriše i da se jednom nedeljno organizuje druženje s drugom porodicom s decom koje će se odužiti i na večer.

Njeno mišljenje ne cene svi i kaže da dobija preteća pisma i mejlove.

"Ljudi greškom misle da sam ja protiv žena koje ostaju kod kuće zbog dece. Ja sam jednostavno za žene i želim im pomoći da što kvalitetnije ispune svoj život, a to podrazumeva i karijeru i neke druge segmente života", rekla je Etus za Us Weekly.

Hilandarske lekcije života: Saveti oca Milentija koji menjaju život na bolje!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs