Neprocenjivi trenuci

Trenutak za nostalgiju: Šta smo sve skupljali kao deca! (FOTO)

Ukoliko ste stariji od 25-30 godina, čitanje ovog teksta verovatno će u vama izazvati nostalgiju i prizvati sve one divne uspomene iz detinjstva i perioda odrastanja
Porodica
23:30h Autor:
Foto: Thinkstock

Mnogo godina pre nego što je glavna opsesija dece i tinejdžera postala skupljanje lajkova na društvenim mrežama, nekadašnja deca sakupljala su različite predmete.

 

Ukoliko ste stariji od 25-30 godina, čitanje ovog teksta verovatno će u vama izazvati nostalgiju i prizvati sve one divne uspomene iz detinjstva i perioda odrastanja!

 

Sličice
Počevši od fotografija fudbalera za kojima su dečaci bili ludi, do likova iz crtanog filma, a kasnije i prvih latino serija, baš svi su skupljali sličice! Ništa kao momenat kada se vas 20 okupi i svi predano listaju svoje špilove u potrazi za duplikatima, za koje ćemo se kasnije menjati sa drugarima!

 

Albumi
Životinje, sportisti, vojnici, kasnije Štrumpfovi, Simpsonovi... Album ste jednostavno morali da imate! A tek ono ushićenje kada zalepite sve sličice...

 

Stripovi i časopisi
Bez obzira što smo ih retko čitali više od jednog puta, nekako nam je bilo žao da bacimo broj omiljenog stripa ili časopisa.

 

Igračke koje su ubili kompjuteri: Nove generacije nikad neće osetiti ovakvu zabavu! (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

 

Posteri
Da li ste poznavali nekoga kome u tinejdžerskim danima soba nije bila oblepljena posterima muzičkih i glumačkih zvezda?

 

Igračke iz čokoladnih jaja
Nije da su stvarno bile igračke i imale ikakvu funkciju, ali nekako nismo imali srca da rasturimo kolekciju i bacimo ih.

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

 

Telefonske kartice
Pa šta ako smo potrošili i poslednji dinar pričajući sa simpatijom na telefonskoj govornici da roditelji ne čuju? Kartica nije zaslužila da se baci!

 

Značke
Zastave, likovi, glumci, serije, pevači, grbovi sportskih reprezentacija... Sve smo ih skupljali. Kasnije su ih nasledili bedževi.

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

 

Salvete
Ovo je obično bila ženska zanimacija. Što lepše, šarenije i, naravno što više!

 

Markice
Pisma koja stižu, naročito iz inostrastva, bila su veoma dragocena - zbog poštanske marke!

 

Školjke i kamenčići sa mora
Nekada je bilo sasvim dovoljno poneti školjku koju smo sami pronašli ili kamenčiće neobičnog oblika sa plaže za koju smo znali da će toliko nedostajati našim stopalima...

 

Mnogi su iz nepoznatih razloga sakupljali i mesečne kartice za prevoz, omote od sladoleda, kutije cigareta od roditelja, čepove kojekakvih flašica, stare pare, šećer iz kafića, ko zna zbog čega, ali se svega toga sećamo sa ljubavlju i setom...

 

10 dečijih zapovesti koji će vas naučiti životu: Sve što uradite ostavlja trag na mom srcu!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs