Nema razloga za sramotu

Momo Kapor o domaćicama: Zašto se stidite svetog zanimanja?

Ima li ičega svetijeg od tog najčešćeg zanimanja u našim krajevima, od tog žrtvovanja karijere i taštine, da bi se služilo bližnjima s ljubavlju koja je sve ređa u našim životima?
Porodica 09.03.2016. - 12:53h Autor: niskevesti.rs
Foto: Shutterstock

"Domaćica - podvig skoro ravan monaškom poslušanju.

 

U međuvremenu, postalo je nepristojno da žena za sebe kaže da je domaćica.

 

Na pitanje: Čime se Vi bavite, gospođo?, ona će se snebivati, zastati jedan dugi trenutak, pa tek onda izgovoriti to poražavajuće priznanje da je domaćica i da ne radi ništa drugo.

 

U vreme kada su žene menadžeri, sekretarice, ministarke ili u najmanju ruku pr-ovi kojih ima mali milion, biti domaćica, koja ne radi ništa drugo, poražavajuće je priznanje o uzaludnosti života.

 

A ima li ičega svetijeg od tog najčešćeg zanimanja u našim krajevima, od tog žrtvovanja karijere i taštine, da bi se služilo bližnjima s ljubavlju koja je sve ređa u našim životima?

 

Pismo jedne domaćice: Najvažniji savet za čišćenje kuće koji svaka žena treba da čuje!

 

Odlaziti na pijacu, birati prstima najbolje voće i povrće, smišljati za svaki dan nove obroke koji se neće ponavljati, a uz to voditi računa da se što manje potroši, kuvati, prati i peglati, čistiti kuću, držati je uvek blistavom i udobnom, plaćati račune za struju, vodu, grejanje i telefon, tražiti od muža sa nelagodom svakog dana pare za sve to, biti sekretar i pi-ar porodice, a često i lekar i negovateljica, a pri tom reći društvu da se ne bavite ničim.

 

Zato drage moje domaćice, kada vas one osobe dugih, lakiranih noktiju, pitaju čime se bavite, slobodno im recite da se bavite onima koje volite!"

 

Momo Kapor

 

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...