Priča koja tera suze na oči

Naterala muža da izvede drugu ženu na večeru: Ono što je usledilo, pamtićete zauvek!

Volim te, ali znam da te i ova žena voli možda i više od mene i da bi rado provela neko vreme s tobom, rekla je žena svom suprugu
Porodica 14.12.2015. - 11:52h
Foto: Ilustracija / Thinkstock

Vreme je postalo novac i često zbog vremena ne stižemo da pokažemo svima koje volimo koliko nam znače u našim životima. Nakon 21 godine braka moja žena je poželela da izvedem drugu ženu na večeru i u bioskop! Rekla mi je: "Volim te, ali znam da te i ova žena voli možda i više od mene i da bi rado provela neko vreme s tobom."

 

Ta druga žena bila je moja majka. Bila je udovica već 19 godina. Ipak, zbog previše obaveza i zbog troje dece, nisam bio u mogućnosti da je viđam često. Poslušao sam suprugu i te iste noći sam nazvao svoju majku i pozvao je da izađemo na večeru, a posle i u bioskop.

 

Dom je tamo gde je moja majka: Najlepše izreke o mamama!

 

"Šta nije u redu sine, jesi li dobro?!" uzvratila je pitanjem. Moja majka je onaj tip ljudi koji, ako ih nazovete kasno noću, odmah pomisli da se nešto loše dogodilo. Tog petka posle posla, krenuo sam do njene kuće. Bio sam jako nervozan. Kada sam stigao ispred kuće primetio sam da je i ona bila malo nervozna zbog našeg izlaska. Imala je lepu frizuru i nosila je haljinu koju je nosila na nekoj od njenih godišnjica braka. Imala je širok osmeh koji je zračio anđeoskim sjajem.

 

"Rekla sam svojim prijateljicama da izlazim sa svojim sinom i sve su bile impresionirane. Jedva čekaju da im ispričam kako je prošlo", rekla je u dahu. Izašli smo u vrlo lep restoran, ne previše elegantan, ali s jako lepim ambijentom. Dok smo ulazili, majka me uzela pod ruku. Seli smo i ja sam počeo da čitam jelovnik, a ona je zbog lošeg vida mogla da čita samo velika slova. Čitajući, podigao sam pogled i primetio da me majka gleda. Nostalgičan osmeh pojavio joj se na usnama.

 

Mama iz Beograda o kojoj bruji ceo svet: Nećete verovati šta radi sa sinom! (FOTO)

 

"Ehhh, a nekada sam ja tebi čitala jelovnik kad si bio mali", rekla je. "“Dobro, onda je vreme da se opustiš i da ti uzvratim uslugu", odgovorio sam. Tokom večere vodili smo sasvim običan razgovor dotaknuvši se i nekih zajedničkih doživljaja. I toliko smo se zaneli u razgovor da smo i zaboravili na film. Kada sam je odvezao kući rekla mi je: "Izaći ćemo opet, ali samo pod uslovom da ja tebe izvedem". Složio sam se…

 

"Kakav je bio izlazak?" upitala me je supruga kad sam stigao kući. "Vrlo, vrlo lep. Mnogo bolje nego što sam očekivao", odgovorio sam. Nekoliko dana kasnije, moja majka je umrla od srčanog udara. Dogodilo se sve tako iznenada da nisam imao priliku da joj pomognem.

 

Hrabra nakon razvoda, sama odgaja ćerku: Slavna napaćena majka otvorila dušu! (FOTO)

 

Nakon određenog vremena, primio sam kovertu s priznanicom iz restorana u kojem smo bili. Unutra je na jednoj ceduljici bilo napisano:

 

"Platila sam ovaj račun unapred. Nisam bila sigurna hoću li i ja da budem prisutna, ali svejedno, platila sam večeru za dvoje, tebe i tvoju suprugu. Nikada nećeš znati koliko mi je značila ona noć. Volim te, sine."

 

Tog trenutka sam shvatio važnost reči: "Volim te". I važnost vremena koje odvojimo za one koje volimo.

 

Ćerka preminulom ocu poslala balone: Šok je zatekao kod kuće! (VIDEO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...