Iskrena priča

Majka me je sprečila da abortiram: Ispovest devojke koja je prerano ostala trudna!

Leto nakon završetka drugog razreda srednje škole provela sam zarađujući kako bih s društvom mogla da odem na more. Na poslu sam upoznala Mikija sa kojim se veza brzo rasplamsala, iako je bio 5 godina stariji
Porodica
15:28h Autor:
Majka me je sprečila da abortiram: Ispovest devojke koja je prerano ostala trudna!
Foto: Shutterstock / Ilustracija

"Zaljubila sam u pet godina starijeg dečka, ali kada sam saznala da sam trudna nestalo mi je tlo pod nogama i razmišljala sam o pobačaju. Hvala mami što me je sprečila u tome jer mi danas nema veće sreće nego kad me zagrle ručice moje dvogodišnje devojčice.

Leto nakon završetka drugog razreda srednje škole provela sam zarađujući kako bih u avgustu mogla s društvom da odem na more. Zaposlila sam se u prodavnici gde im je bila potrebna pomoć u slaganju polica. Iako je posao bio ubitačno dosadan, bio je dobro plaćen i ekipa na poslu je bila super - dve starije gospođe koje su se o meni brinule kao o vlastitom detetu i jedan Miki iz magacina koji je, usput rečeno, bio užasno sladak. Da stvar bude lepša, već je prvog dana bacio oko na mene i počeo neku neobaveznu spiku. Već sledeće nedelje pozvao me je na piće nakon posla, a iako je bio pet godina stariji od mene, pristala sam.

Bol žene kojoj je beba umrla dan pre rođenja: O njoj razmišljam kao da ima devet godina

Zaljubila sam se so ušiju i prvi put spavala s dečkom

Ni sama ne znam kojom se brzinom naša veza razvijala, ali već pred kraj leta bila sam zaljubljena preko ušiju. I taman kada je trebalo da sakupim novac i da s Anom i Martinom odem na more, usledio je šok - ostala sam trudna. Na moje iznenađenje, Miki je bio srećan. Iako kao i ja uplašen i iznenađen, radovao se što će da postane otac. Iskreno, ja sam bila prestavljena.

Sve o čemu sam razmišljala bilo je da sam premlada da budem mama i htela sam da se rešim tog deteta. Osim toga, nije mi jasno ni kako sam ostala trudna jer smo sve vreme koristili kondome. OK, jednom ili dvaput Miki mi je priznao da mu je pukao kondom, ali nemoguće je da sam baš tad ostala trudna. Bila sam očajna, noći sam provodila plačući i kujući plan kako da se izvučem iz ove grozne situacije. Nikom nisam ništa govorila, ali mami je bilo sumnjivo što sam odustala od velikih planova za more za koje sam toliko štedela. Devojkama, naravno, nisam ništa rekla, nego sam se izvukla na Mikija koji nije mogao da dobije godišnji odmor, a ja nisam želela da se odvajam od njega (znam da je to bilo providno).

Mislio da je dobio sat: Kada je otvorio kutiju, suze su mu potekle! (VIDEO)

Kako je leto odmicalo, bila sam sve bespomoćnija, pa sam čak razmišljala i o abortusu. Ali za taj potez mi je trebala mama i njeno odobrenje. Shvatila sam da moram da skupim hrabrost i sve da joj priznam iako sam se užasno bojala njene reakcije.

Naime, mama i ja smo, od kada nas je tata napustio, uvek sve rešavale same i jedna drugoj bile sve. Iz tog razloga užasno sam se bojala da ću je razočarati kad joj kažem da sam trudna. Sve to vreme Miki je bio pun razumevanja za moje promene raspoloženja i pružao mi podršku, ali kada je video da sam počela da pomišljam na najgore, otišao je mojoj mami i sve joj ispričao. Iako sam isprva poludela, danas sam mu zahvalna što je to učinio.

Moja bebica sad ima mladu i otkačenu mamu

Mama je super reagovala. Uopšte se nije naljutila, nego me je uverila da je trudnoća, iako u našem slučaju i te kako preuranjena, jedna divna stvar i da treba da se veselimo tome što ću da postanem majka. Bebu sam naravno zadržala. I dobro je da jesam, jer danas uz sebe imam divnu dvogodišnju ćerku koja obožava svog tatu, baku i mladu, otkačenu mamu."

Dva puta blagoslovena blizancima: 10 godina posle, jedna poruka im promenila život! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs