Život iz drugog ugla

Odlučila sam da nikada ne rodim dete: Umesto u porodicu, investirala sam u sebe!

Još sa devet godina sam znala da nikada neću biti majka, i ta odluka je ostala na snazi do sada
Porodica 26.10.2015. - 20:43h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Imam pedeset godina i moj život nije išao tipičnim tokom. Nisam se udala i nisam rodila decu do sada, a neću ni od sada.

 

Pre mnogo godina sam odlučila da materinstvo jednostavno nije za mene. Okrenula sam se karijeri. Učinila sam sve da se finansijski obezbedim.

 

Kako nisam imala decu, nisam imala ni dodatnih troškova.

 

Nakon godina rada, mogu da se pohvalim da mi posao cveta. Živim život kakav sam oduvek sanjala.

 

Da sam podlegla pritiscima okoline i rodila dete, verovatno bih poludela. Za mnoge žene je materinstvo normalno i prirodno, za mene nije.

 

Kada sam imala devet godina, majka mi je jednom prilikom rekla ono što mnoge majke govore: "Volela bih da jednog dana dobiješ dete koje će biti isto kao ti pa da vidiš kako je bilo teško odgojiti te."

 

Međutim, već tada sam znala da ja nikad neću biti majka. To sam i rekla svojoj mami. Ona se samo nasmejala i rekla mi da ću promeniti mišljenje kada odrastem.

 

Lepa, ljubazna, inteligentna, a sama: Primenite ovih 5 navika, postaće samo vaš!

 

Ali nisam....

 

U dvadesetim sam sa sigurnošću znala da nikada neću roditi dete. Jedan od razloga je bio što sam imala utisak da nikada neću moći zaraditi dovoljno novca da bih se ostvarila u ulozi majke.

 

Takođe sam bila preplašena kada je reč o odgovornosti koju nosi odgoj deteta.

 

Međutim lagala bih kada bih kada bih rekla da finansije nisu odigrale završnu rundu u mojoj odluci. Odrasala sam u skromnoj porodici koja je imala novca samo za osnovne životne potrebe. Uvek je po negde škripalo, jedva se sastavljao kraj sa krajem.

 

Kada sam bila tinejdžerka odlučila sam da radim sitne poslove, pa sam tako došla do prvih para zarađenih sopstvenim rukama.

 

To mi se mnogo svidelo. Radila sam dugo i naporno već od tog perioda i sa samo 28 godina sam se ostvarila u poslovnom smislu.

 

Imala sam sopstveni posao koji me je u potpunosti okupirao i predstavljao mi veliko zadovoljstvo. Jednostavno nisam mogla da zamislim da u životu posvećujem pažnju nečem drugom osim tom poslu.

 

Po nekada sam razmišljala da bih možda i trebala da rodim dete, međutim to se nikako nije uklapalo sa mojim ludim rasporedom, izlascima i konstantnom jurnjavom.

 

Ako po svaku cenu želite da budete u vezi: Ovih 11 stvari vas mogu zadesiti!

 

Što se tiče emotivnih partnera, imala sam ih nekoliko. U par navrata samo što nisam stala na ludi kamen. Ali do toga jednostavno nije došlo. Svi moji partneri su znali da ja ne želim decu i bili su sasvim saglasni sa tim. Međutim, godine su prošle i jednostavno nisam našla osobu za sebe.

 

Sada u svojim pedesetim, radim na tome da obezbedim sebi dobru penziju koja će mi omogućiti luksuz do kraja života.

 

Što se tiče dece sada mogu sa sigurnošću da tvrdim da se uopšte ne kajem što ih nisam imala. Iako tako ne izgleda, odluku da nikada ne rodim ili usvojim dete dovodila sam u pitanje nekoliko puta tokom godina.

 

Drago mi je što sam ostala dosledna sebi i odlučila da moj život bude samo moj. Umesto u porodicu investirala sam u sebe!

 

Nema sreće za njih: Tri horoskopska znaka osuđena da zauvek ostanu sami!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...