Oduševiće vas

Genijalno pismo jednog oca: Dragi sine, ovo je jedini razlog zašto treba da se oženiš!

Oružja se malkice razlikuju, ali je poenta ista - plašimo se da nas neko neće zavoleti i na taj način se branimo od patnje, napisao je muškarac
Porodica
23:44h Autor:
Genijalno pismo jednog oca: Dragi sine, ovo je jedini razlog zašto treba da se oženiš!
Foto: Shutterstock

Ovo je pismo jednog oca koji je svom sinu na genijalan način objasnio jedini pravi razlog zašto bi trebalo da se oženi kada odraste, koje je oduševilo ceo svet!

Objavljen je na portalu Huffington post, a mi vam ga prenosimo u celosti.

"Dragi sine,

čini se kao da si juče nosio pelene, a danas smo već došli do toga da pričamo o seksu. Ipak, pre nego što se bacimo na temu seksa, želeo bih da ti objasnim neke stvari o braku. Tačnije, želim da ti otkrijem jedini dobar razlog zbog kojeg bi trebalo da se oženiš, a koji će ti pomoći da shvatiš sva ostala područja, pa i seks.

Verojatno ćeš jednog dana poželeti da se oženiš, a lako bi se moglo dogoditi da to učiniš iz pogrešnih razloga. Jedan od njih je svakako i ideja o tome da će te brak usrećiti. Nikada nemoj to da radiš, jer to je siguran put prema razvodu.

Prevario je muž, a njena baka joj je dala savet koji nikad neće zaboraviti!

Postoje divni brakovi, a oni opstaju iz jednog jedinog razloga, a to je ujedno i jedini razlog zašto bi neko trebalo da stupi u brak: svakodnevno i međusobno žrtvovanje vlastitog ega.

Ja ego doživljavam kao deo koji štiti moje srce. Svi smo mi rođeni s dobrim srcem, samo što je ono ponekad u opasnosti kada nam se, na primer, neko ruga i tada osetimo potrebu da ga zaštitimo.

Kako starimo, naš um stvara "štit" oko našeg srca kako bi nas poštedeo svih negativnih uticaja. To je sasvim normalno i događa se svima. Kada smo mlađi, taj most služi da se obranimo od neželjenih gostiju u našim srcima. S vremenom, pak, shvatimo da je napad najbolja obrana.

Počinjemo da napadamo druge, postajemo grubi, a zapravo se branimo od toga da nas neko ne povredi. Ponekad je to ključno za preživljavanje u okrutnom svetu, ali u većini slučajeva ipak nije.

Oproštajnim pismom želeo da proveri da li ga žena još voli: Njena reakcija ga je uništila!

Tako se brane svi - i muškarci i žene. Oružja se malkice razlikuju, ali je poenta ista - plašimo se da nas neko neće zavoleti i na taj način se branimo od patnje. I tu se javljaju potencijalni problemi u braku.

Ako misliš da je tvoj ego bitan za opstanak u braku, gadno se varaš. Pravi muškarac zna kada treba da smanji brzinu i ostavi ego po strani. Ista stvar važi i za žene.

Dakle, koja je tajna srećnog braka? Udati se ili oženiti nekoga ko ulazi u brak iz tog istog razloga.

Ukratko, oženi onu koja je spremna da krene u ludu avanturu sa svim usponima i padovima koje će savladati s tobom. I samo, jedino, isključivo s tobom.

Ja sam svoje rekao.

Tata"

Pročitaj, pa prosledi mužu: Otvoreno pismo jedne mame svim muškarcima!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs