Gordana došla iz Švedske posle 30 godina na svadbu sestrića: Tetka htela sve da zadivi, pa samu sebe neviđeno osramotila

Bogata tetka iz Švedske doživela strašnu sramotu na svadbi sestrića u Srbiji, a imala nameru da ih oduševi originalnim poklonom.

Porodica
14:35h
Gordana došla iz Švedske posle 30 godina na svadbu sestrića: Tetka htela sve da zadivi, pa samu sebe neviđeno osramotila
Foto: Shutterstock

Gordana već više od tri decenije živi u Švedskoj u koju se peselila bežeći od rata na našim prostorima. Kao viša medicinska sestra odmah je našla posao za koji je odlično plaćena. Kako je vreme prolazilo, primanja su joj postajala sve veća. Sa druge strane, volela je da crta i slika, te privatno počela da radi i portrete po porudžbini, kako bi ispunila slobodno vreme. U međuvremenu se udala za Šveđanina sa kojim je i danas u braku, ali nemaju dece, te su joj sestrić i sestričina sve na svetu.

Kada je prošle godine sin od njene sestre obelodanio da će da se ženi, nije postojalo srećnije žene od nje. Danima je smišljala kako da iznenadi mladence za svadbu, ali da to ne bude klasičan poklon.

„Žvim u Švedskoj već 30 godina, i retko dolazim u rodnu zemlju. Nakon toliko godina rada, postala sam najbogatija u užoj porodici, ali to nikada nisam isticala, niti su moji od mene nešto tražili. Uprkos daljini, sa sestrom sam ostala veoma bliska, te ne može da prođe dan, a da se ne dopisujemo i ne čujemo. Ali, kada sam čula da se moj sestrić ženi, odmah sam počela da planiram dolazak - otkrila je u ispovesti na "Redditu" i dodala:

"Spremila sam se kao nikada pre, izabrala elegantnu dizajnersku haljinu, odabrala cipele koje blistaju i poklon koji bi trebalo da ostavi bez daha mladence. Nakon mnogo razmišljanja, rešila sam da im poklonim vaučer za ekskluzivno putovanje po želji u vrednosti od 7.000 evra. Bila sam sigurna da će biti oduševljeni."

Venčanje je bilo fantastično, svi su bili lepo raspoloženi, atmosfera je bila savršena.

"Kada je došao trenutak za poklone, diskretno sam izvukla kovertu i donela je sestriću i snajki. Na moje insistiranje su ga otvorili, iako nisu hteli pred svima, ali ja sam žarko želela da vidim njihovu reakciju. Kako sam mu omiljena tetka, nije mogao da me odbije i otvorio je. Očekivala sam oduševljenje i zagrljaje, a umesto toga sam videla čudan izraz lica mog sestrića, delovao je potpuno zbunjeno, ni meni nije bilo ništa jasno.

Mladenci su između sebe nešto tiho promrmljali, dok je situacija postajala sve neprijatnija.

"Pogledala sam ga sa osmehom, ali umesto oduševljenja, pitali su me: „Tetka, jesi li sigurna u ovo?" Prvo nisam razumela o čemu govore, dok nisam shvatila da sam u žurbi greškom donela pogrešnu kovertu! Umesto luksuznog putovanja, izvukli su vaučer za popust iz švedskog butika u kojem često kupujem. Shvatila sam da sa zamenila koverte i počela da objašnjavam, ali već je bilo kasno. Cela rodbina je prasnula u smeh. I danas mogu da osetim taj sram. A niko od moji rođaka ne propušta priliku da se šali na moj računa kada se okupimo -napisala i svojoj ispovesti i otkrila da im je pravi poklon poslala poštom.

"Od tog trenutka, dobro proveravam svaku kovertu koju nosim, jer, bogata tetka ili ne, ta sramota nikada neće biti zaboravljena!“

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs