Ćerka ima 2 fakuteta, prelepa je i uspešna u SAD-u, sin izazvao smrt devojke, robijao, pio: Ovo su deca Snežane Đurišić

Snežana Đurišić ima ćerku Maju i sina Marka koji su krenuli potpuno različitim životnim putevima...

Porodica
00:42h
Ćerka ima 2 fakuteta, prelepa je i uspešna u SAD-u, sin izazvao smrt devojke, robijao, pio: Ovo su deca Snežane Đurišić
Foto: ATA Images

Snežana Đurišić je jedna od naših najcenjenijih pevačica narodne muzike i vlasnica ogromnog broja vanvremenskih hitova. Iako iza sebe ima blistavu karijeru, u privatnom životu susretala se sa brojnim nepredvidivim situacijama, ali ono što je karakteristično za ovu damu je da se uvek bori kao lavica.

Naime, Sneža je preponosna na svoju ćerku Maju koja umnogome liči na nju, te Đurišićkini prijatelji neretko ističu da je njena kopija! Da ne pada iver daleko od klade pokazuje činjenica da je i pevačicina mezmica izuzetno muzikalna.

Uprkos talentu koji je nasledila od majke i pokojnog oca Slobodana Gvozdenovića, koji je takođe bio cenjeni muzičar, Maja nikad nije želela da se bavi tim poslom. Znajući odmalena koliko to za sobom nosi odricanja, nerviranja i poteškoća, ona je rešila da joj to bude hobi. Kako je ostala majke željna zbog čestih nastupa i turneja, nije htela da to dožive i njena deca. Završila je dva fakulteta, udala se i odselila u Ameriku, gde srećno živi sa svojom porodicom.

Nikada nije patila od marketinga i pažnje jer da je to želela, verovatno bi danas bila jedna od cenjenijih pevačica, pošto Snežanine kolege tvrde da Maja peva bolje od pola estrade.

Međutim, naslednica kraljice narodne muzike ima druge planove i ambicije, a muzika će joj uvek biti, kako ističe, večna ljubav. Maja trenutno drži salon lepote u Nju Džersiju i veoma je posvećena poslu.

„Ja sam na svoju ćerku izuzetno ponosna, na sve njene uspehe i izbore, kao i svaka majka. Sve što želim je da ona bude srećna. Vrlo je bilo primećeno koliko je ona talentovana i meni je lično žao što taj talenat ne deli sa svetom, ali naravno, poštujem njene želje i izbore. Svaka majka želi da joj ćerka bude srećna, zadovoljna i uspešna. Hvala Bogu, mogu da kažem da mi je ta želja, kad je moja ćerka u pitanju, ispunjena“, rekla je pevačica za "Novu".

Sa druge strane, sin Marko bio je vrlo problematičan. Pisalo se i pričalo da je krao, lečio se od alkohola ali i da ga je majka izbacila iz kuće.

Sve počinje od 2001. godine.

Snežanin sin je tada izazvao saobraćajni udes u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevićam kada je vozeći u pijanom stanju usmrtio tadašnju devojku Jelenu, inače ćerku poznatog harmonikaša Miodraga Paunovića. Istragom je utvrđeno da je Snežanin sin pri udesu imao čak 2,16 promila alkohola u krvi, a Gvozdenović je proveo tri godine u zatvoru, piše "Nova".

Moj sin je voleo da popije i napravio je udes. To su bili strašni dani, pogotovo za porodicu koja više nema devojku koja se zvala Jelena. Prodala sam kuću, jer sam u njoj mnogo plakala. Moj sin se još nije vratio svom životu“, izjavila je Snežana jednom prilikom, a Marko je ovako govorio o ovom slučaju:

U kolima se, dok sam vozio, dešavalo nešto neprimereno i ja sam u jednom trenutku izgubio kontrolu i udario u banderu. To neprimereno ponašanje može da bude i nešto lepo. Možda smo se u tom trenutku i poljubili ili nešto drugo. Nije lepo da sada o tome govorim. Dugo sam ležao u bolnici, imao sam 17 operacija, pola stomaka nemam, lekari su mi jedva spasli nogu. Posle oporavka bio sam tri godine u zatvoru.“

Snežana Đurišić
foto: Stefan Jokić/ Kurir

Nakon što je odležao zatvorsku kaznu, usledila su i druga krivična dela. Protiv njega je 2015. godine pokrenut predistražni postupak zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilja u porodici i pretukao svoju suprugu Đurđu. Marko se, neposredno posle ovog događaja, razveo od supruge Đurđe sa kojom ima dvoje dece.

U martu 2016. godine ponovo izazvao saobraćajnu nezgodu na Banjici u kojoj je povređena jedna osoba, a nakon sudara on je pobegao sa lica mesta, ali ga je policija brzo uhvatila.

Snežanine muke sa sinom nastavile su se 2019. godine, kada je Marko ponovo završio u zatvoru. On je tada tri meseca proveo iza rešetaka zbog sumnje da je opljačkao porodičnu kuću u Jajincima, ali i pretio majci.

Pisalo se da sam ‘pao’ zbog pljačkanja mamine kuće, ali to nije tačno, pa nisam poludeo da pljačkam dom u kom sam živeo?! Uostalom, tamo je svaki detalj prekriven kamerom, a i nema ništa vredno. Mene su priveli jer sam napravio neku glupost jednoj utakmici na ‘Marakani’, a bio sam na uslovnoj slobodi“, rekao je on tim povodom.

Njega je gazdarica u novmebru 2021- jedne picerije svojevremeno optužila da ima problema sa alkoholom, te da je od nje ukrao pazar i automobil kojim se razvozi dostava. O svemu je iskreno progovorio za medije:

- Nije istina, alkohol ima problem sa mnom. (smeh) Volim da popijem, to je istina, volim da bežim iz realnosti, ali mislim da to nema veze ni sa čim. Kad izađem u kafanu pijem, nisam sklon problemima kada popijem. Jeste, lečio sam se od alkohola, u dva-tri navrata. Nije bila alarmantna situacija, nego je moje zdravlje bilo u pitanju. Volim da popijem, da izađem, volim sve što vole i ostali ljudi.

1 / 5 Foto: Kurir / Dragana Udovičić

Za Snežanu je istakao da mu je bila najveća podrška u najtežim trenucima, ali da nikada nije opravdavala njegove loše postupke.

- Tako je, ona nema ništa sa tim, ali imala je, bila je uz mene kao majka. Mnogo puta mi je pomogla, materijalno, u svakom smislu. Snežana mi je najveća podrška u životu, posle oca, koji je 2013. godine preminuo, nastradao, ili kako već - rekao je, a potom otkrio da nije istina da ga je izbacivala iz kuće:

- Ne, nikada se to nije dogodilo. Bilo je momenata kad ne razgovaramo, kako nije. Kada je moj otac umro, ja sam tražio neka svoja prava, ona neka svoja, ali mislim da je toliko glupo pričati o tome, to je iza nas. Ništa, plivaj dalje, mnogo godina je prošlo. Ona je sada savršen drug, bila je majka, sad je drug, sve je okej. Hvala joj za sve - reka je on u ispovesti za "Telegraf" svojevremeno.

A na pitanje da li je nekada nešto ukrao u životu, imao je zanimljiv odgovor:

- Da, ukrao sam, sad je pitanje šta,. Je***a, čokoladne bananice. Ne znam, otkud znam, sitno nešto, to je bilo ranije.

U poslednje vreme nije isplivala informacija ni o jednom novom njegovom krivičnom delu, te se čini da se konačno smiri i posvetio mirnom životu bez prestupa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs