Udala sam se za mnogo starijeg muškarca koji je bio pun para: Nisam računala da ću u 34. godini ostati udovica

Iskustvo žene koja se udala za mnogo starijeg muškarca nosi emotivnu poruku.

Porodica
Udala sam se za mnogo starijeg muškarca koji je bio pun para: Nisam računala da ću u 34. godini ostati udovica
Foto: Shutterstock

Izdaleka sam se divila svom budućem mužu nekoliko godina pre nego što smo se konačno sreli na izložbi konja gde smo oboje bili takmičari. Imao je sjajan smisao za humor, bio je sjajan konjanik i izgledao je kao Frenk Sinatra. Bila sam zadivljena.

Bio je sveže razveden. Naravno, već sam ga dugo gledala. Ja sam imala 20, a on 45 godina. Nisam videla ništa osim njegovog osmeha; ni razlika u godinama ni činjenica da je on bio niži od mene nisu bile nikakve razlike.

Žena, Devojka, Stres, Umor
foto: Shutterstock

Bilo je nešto na njemu što je privuklo i zadržalo moju pažnju. Možda je to bio način na koji se ophodio prema svojim konjima - pričao je sa njima i to mi se dopalo. Naš prvi sastanak je usledio nakon te emisije. Spremili smo konje u njihove ambare, a onda me je pokupio na večeru u svom Rols Rojsu. Bio je bogat, ali za mene nije bilo nikakve razlike.

Mogao je da bude izgladnjeli kauboj bez posla; Nije me bilo briga. Bila je to ljubav na prvi pogled . (Oko osam procenata brakova u zapadnom svetu ima starosnu razliku od 8 godina ili više, kaže istraživanje sa Univerziteta Deakin i u stvari, ljudi u brakovima sa razlikama u godinama kažu da su srećniji .)

U roku od godinu dana, udala sam se za čoveka koji je bio 25 godina stariji od mene.

Djet, Momak i devojka, Ljubav
foto: Shuterstock

Jedan od naših prijatelja trenera konja pozvao nas je jedne večeri na večeru. Žena je bila starija od mene, ali je i ona bila mnogo godina mlađa od svog muža. Nakon jela, muškarci su pričali o konjima i treningu dok smo sedeli u kuhinji uz šolju čaja i pričali o tome da smo u braku sa muškarcima koji su duplo stariji od nas.

Nekoliko godina kasnije moj muž je imao moždani udar i preminuo. Imao je 58 godina. Za godinu dana sam se našla sama, vodila ranč bez svog najboljeg prijatelja i poverenika.

Imala sam samo 34 godine. Stvari koje su bile tako rutinske odjednom su se učinile čudnim i deplasiranim. Počela sam da sumnjam u svoje sposobnosti u šou ringu. Nisam bila drugačija, ali moj život je svakako bio. Lešinari su se pojavili niotkuda, a ja nisam imala koga da mi čuva leđa.

Morao sam da stalno govorim sebi da iako je moj partner otišao, ja sam i dalje ista osoba, imam isto znanje, a moji talenti su i dalje veliki kao i uvek. Ipak, deo mene je nedostajao. Bilo je teško funkcionisati kao celovita ličnost.

Godinu dana sam znao da mu život jenjava i da će me ostaviti. Često sam razmišljala o tome šta bi bilo gore: kucanje na vrata koja me obaveštavaju da je moj muž poginuo u automobilskoj nesreći ili gledajući ga kako polako izmiče, iz sata u sat, iz dana u dan.

Bio sam sa njim kada je uzeo poslednji dah. Osećao sam se kao da je moj. Jednu sekundu je bio tamo, a sledećeg je nestao. Rekli smo sve što je trebalo reći između dvoje zaljubljenih ljudi. Deleći lepe i tužne trenutke, proživeli smo ceo naš bračni život u roku od nekoliko dana. Onda je otišao.

Godinu dana sam znala da mu život jenjava i da će me ostaviti. Često sam razmišljala o tome šta bi bilo gore: kucanje na vrata koja me obaveštavaju da je moj muž poginuo u automobilskoj nesreći ili gledajući ga kako polako izmiče, iz sata u sat, iz dana u dan.

Bio sam sa njim kada je uzeo poslednji dah. Osećao sam se kao da je moj. Jednu sekundu je bio tamo, a sledećeg je nestao. Rekli smo sve što je trebalo reći između dvoje zaljubljenih ljudi. Deleći lepe i tužne trenutke, proživeli smo ceo naš bračni život u roku od nekoliko dana. Onda je otišao.

Nedostajalo mi je da ga čujem u štali, kako razgovara sa konjima. Očekivala sam da će svakog trenutka proći iza ugla da mi postavi pitanje ili zatraži moju pomoć. Umesto toga, vladala je samo tišina. Dan za usamljenim danom, tišina.

Nisam više imala želju da idem na predstave, a kamoli da pobeđujem. Pitala sam se šta će mi se dogoditi. Htela sam da se zgrčim i umrem sa njim. Moj život kakav sam znao je bio gotov.

Moja spasonosna milost bila je nalet na ženu koja me je davno upozorila na šta se spremam udajom za mnogo starijeg muškarca. I ona je izgubila muža. Ona mi je pomogla da shvatim da se ne kajem što sam se udala za starijeg čoveka; Volela sam svog muža i on je voleo mene, do samog kraja.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs