Muž 10 godina drogirao suprugu pa njeno komirano telo prodavao preko interneta: Dozvolio da je siluje preko 80 muškaraca

Stanovnici Francuske šokirani nakon saznanja da je muž godinama drogirao, pa dogovarao silovanje supruge i sve to snimio.

Porodica
10:47h Autor:
Muž 10 godina drogirao suprugu pa njeno komirano telo prodavao preko interneta: Dozvolio da je siluje preko 80 muškaraca
Foto: Printscreen/Youtube

Preko 80 muškaraca starosti od 26 do 73 godine silovalo je ženu koja je bila duboko komirana od lekova koje joj je muž krišom stavljao u hranu.

Kada bi žena zapala u komu izazvanu lekovima za smirenje, on bi organizovao njeno silovanje tako što je preko interneta nalazio muškarce koji su imali želju da imaju odnose sa ženom u nesvesnom stanju.

Sve se otkrilo 2020. godine, a od septembra 2024. godine počelo je suđenje koje je Francusku podiglo na noge.

Čak 50 muškaraca je optuženo da su učestvovali u zlostavljanju žene za koje im se sudi u Avinkonu. Dok je proces trajao ispred suda su građani obučeni u crno izrazili svoj protest zgroženi situacijom.

Prema uvidima iz policije Dominik Peliko je mrvio tablete za smirenje i tablete za spavanje i mutio ih u ženinu večeru godinama u njihovom domu u Mazanu u Provansi. Otac troje dece je zatim kroz onlajn forum regrutovao muškarce koji su imali fantaziju da imaju odnos sa osobom u besvesnom stanju i pozivao ih u svoj dom.

Dobili bi instrukcije da ne puše i da ne smeju da nose parfem kako njegova žena ništa ne bi primetila. U slučaju da se njegova žena pomeri morali bi smesta da izađu napolje.

Sudija Rožer Arata je odobrio želju žrtve Žizel Peliko da suđenje bude javno, iako su se i njeni advokati složili da je čeka golgota.

"Moja klijentkinja će prvi put pogledati i proživeti silovanja koja je trpela preko 10 godina", rekao je njen advokat za AFP i dodao da se ona ničega ne seća i da je rekla da ne želi suđenje iza zatvorenih vrata "jer bi njeni zlostavljači to i želeli".

Žizel Pelikot
foto: Printscreen/Youtube

Kako se sve saznalo

Dominik Peliko je uhapšen drugog novembra 2020. godine nakon što ga je obezbeđenje marketa zateklo kako snima ženama ispod suknje. Policija je pronašla fajl pod naslovom "zlostavljanja" na USB-u povezanom sa njegovim kompjuterom na kojem se nalazilo preko 20.000 slika i snimaka njegove žene koja je silovana preko 100 puta.

Priznao je krivicu i svom advokatu kojem je rekao "uspavao sam je, ponudio sam je i snimao sam".

U jednoj godini je došao u posed preko 450 pilula za spavanje. Uz njega na optuženičkoj klupi našlo se još 50 ljudi. Među njima su i lokalni savetnik, bivši policajac, zatvorski čuvar, novinar, vojnik, vatrogasac, od kojih su mnogi živeli oko Mazana u kojem obitava oko 6000 stanovnika. Optuženi imaju između 26 i 73 godine.

Neki od optuženih su poricali optužbe govoreći da nisu znali da žena ne zna za dogovor i optužili su Dominika da ih je prevario. Detektivi nisu mogli da identifikuju oko 30 počinilaca sa snimaka.

Žizel Pelikot
foto: Printscreen/Youtube

Istražitelji su rekli da žena nije imala pojma da je žrtva silovanja i da je bila "drogirana do nivoa komatoznog stanja". Jednog jutra se probudila sa novom frizurom u panici jer nije mogla da se seti da je bila kod frizera samo da bi joj frizerka potvrdila da je sama došla. Imala je rupe u sećanju i počela je da se pribojava da ima neku bolest, a njena porodica je sumnjala na Alchajmer.

Iako je bilo pitanja da li suđenje na kojem će biti prikazivani snimci zločina treba da bude javno, pet sudija se složilo da će to ipak biti slučaj.

Dominik Peliko je takođe optužen za silovanje i ubistvo devojke (23) u Parizu 1991. godine. Ona je tada bila drogirana, silovana i izbodena. Još jedna devojka koja je imala 19 godina napadnuta je na sličan način ali je uspela da pobegne i policija kaže da se DNK profil podudara sa Pelikoovim.

Očekuje se da će suđenje u Avinjonu trajati oko četiri meseca, a Pelikoa (71) i ostale optužene mogla bi da čeka kazna duga 20 godina zatvora.

(Stil/Nin)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs