ZBOG NJEGOVIH REČI SVI SU MI ZATVORILI VRATA: Čkaljin sin skupo plaća ceh očeve iskrenosti, OVO sad radi da bi PREŽIVEO

Čkaljin sin Čedomir Petrović zbog surove iskrenosti oca već 20 godina nije dobio novu ulogu

Porodica
Autor:
ZBOG NJEGOVIH REČI SVI SU MI ZATVORILI VRATA: Čkaljin sin skupo plaća ceh očeve iskrenosti, OVO sad radi da bi PREŽIVEO
Miodrag Petrović Čkalja, Foto: Printscreen Youtube / Filmske Legende

Miodrag Petrović, legendarni Čkalja, bio je jedan od najvoljenijih komičara u istoriji jugoslovenske kinematografije i televizije. Svojom neponovljivom pojavom i humorom osvojio je srca generacija i današnja omladina ga obožava!

Čkalja je svoju karijeru započeo kao pozorišni glumac, ali je brzo prešao na film i televiziju, gde je stekao nezaboravan status. Pojavio se u brojnim popularnim filmovima i serijama, bio je poznat po svom jedinstvenom smislu za humor, sposobnosti da briljantno iznese komične situacije i da svojim talentom nasmeje gledaoce u svim uzrastima.

Čkalja je bio majstor transformacije, sposoban da se brzo i lako uklopi u različite uloge i karaktere. Njegova pojava na ekranu donosila je instantnu radost i smeh, a njegovi komični dijalozi koriste se u svakodnevnom govoru.

Čkalja
foto: Printscreen Youtube / Зоран Мухадиновић

Iako je bio velika zvezda, poslednje dane proveo je u Beogradu, živeo je vrlo skromno u uslovima koji nisu dostojni čoveka.

Za njegov neverovatan doprinos glumi i umetnosti dobio je nagradu "Car Konstantin, a na dodeli je imao govor zbog kog je cela Srbija zanemela.

- Imam 76 godina i ništa mi ne treba. Živeo sam i živim skromno. Ali, znači mi da naša deca žive normalno. Da sam u Americi, i da sam primio ovako veliku nagradu zahvalio bih se, prvo, svojoj ženi, pa deci, pa tašti, zatim producentu i reditelju. Ali, pošto sam, srećom, u svojoj dragoj zemlji Srbiji, zahvaljujem se, prvo, svom šefu samoposluge što mi, ponekad, odvoji penzionersku kosku, pa komšinici u baraci koja mi ostavi mleko ispod tezge, pa mom poštaru koji mi uvek, na vreme sa zakašnjenjem, donese penziju. Da nije bilo njih, ne bih bio ovde. Hvala, Srbijo, pustili ste me da glođem do koske - rekao je neutešni glumac 2002. godine na dodeli, samo godinu dana pred smrt.

Čkalja
foto: preentscreen/Youtube

Čkalja je u karijeri ostvario brojne uloge u pozorišnim predstavama, snimio više od 80 televizijskih serija i filmova, mnoge je upravo on proslavio, ali reklo bi se da su ga mnogi zaboravili kada su mu bili najpotrebniji.

Očevim stopama krenuo je i Čedomir Petrović, međutim, već 20 godina nije stao na daske koje život znače, glumom se ne bavi, već piše knjige i kolumne.

Čedomir Petrović
foto: Printscreen/youtube

Čkaljin sin, Čedomir Petrović, po zanimnaju je glumac i reditelj, ali se više od 20 godina ne bavi glumom već piše knjige i kolumne. Za svog oca kaže da je bio skroman i sasvim normalan, iako je njegova popularnost bila velika.

- Zaboravljaju i žive, ne samo one kojih više nema. Nije se on sviđao nekima koji treba da ga se sete. On se sviđao narodu. A ovima je govorio u lice istinu. Ne vole svi da čuju istinu. Zbog toga trpimo i moja ćerka i ja. Trpimo, niko nas ne zove u pozorište, na film, na televiziju... Sva vrata su nam zatvorena kao londonska banka. Neće da nas zovu. Moja Jovana je odlična glumica, igrala je Jugoslovenskom dramskom. Došli su novi mladi glumci, poluglumci-polutajkuni, tu su klanovi... Ali ponosan sam što je Čkalja bio takav - rekao je svojevremeno Čkaljin sin za "Blic".

Inače, cela porodica Petrović je vrlo nadaredna, te je i ćerka Čedomira postala poznata glumica - Jovana Petrović, ali ni nije skoro imala novi angažman.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs