OVA DEVOJČICA SE DO DANAS VODI KAO NAJTEŽI SLUČAJ ZLOSTAVLJANJA IKAD: Ono što je njoj uradio OTAC je JEZIVO

"Svet nikad neće razumeti", rekao je njen otac samo par dana nakon smrti i bio je u pravu jer niko nije mogao da razume kako otac može to da uradi svom detetu

Porodica
17:37h Autor:
OVA DEVOJČICA SE DO DANAS VODI KAO NAJTEŽI SLUČAJ ZLOSTAVLJANJA IKAD: Ono što je njoj uradio OTAC je JEZIVO
Gde je danas devojčica koja je poznata kao najteži slučaj zlostavljanja?, Foto: Printscreen/youtube

Kada je mala devojčica ušla u centar za socijalni rad u Los Anđelesu oktobra 1970. godine, izgledala je kao mali uplašeni zec. Ruke je držala u neprirodnom položaju kao zec koji se sprema da skoči. Nije pričala, nije razumela govor i delovala je strašno uplašeno. Na svaku visoku intonaciju glasa, ona bi se uneredila. Tako je reagovala na sres.

U početku su svi mislili da je dete autistično i da je mnogo mlađa. Ali kada su saznali da ima 13 godina i samo 26 kilograma, klupko je počelo da se odmotava.

Da bi zaštitili njen identitet, službena lica su je nazvala Džini. Od tog momenta pa do danas, Džini se vodi kao najteži slučaj zlostavljanog deteta u SAD.

Džini je godinama živela zatvorena i zavezana u ludačku košulju koju joj je napravio rođeni otac. On joj je zabranio da plače, da govori, pravi buku ili hoda. Kada bi se nesrećno dete pobunilo, on je režao na nju.

Ženi i sinu je zabranio da komuniciraju sa Džini, pa je zato dete samo reagovalo na svoje ime i dve reči: Stani i Dosta.

Američki mediji su je prozvali divlje dete. Ali Džini nije odrasla u divljini, Džini je odrasla u porodici bez ljubavi. Nasilnoj sredini koja je od nje napravila dete koje ne razume okolinu.

Njen otac, Klark Vajli je optužen za zanemarivanje deteta, uhapšen je ali je na dan suđenja izvršio samoubistvo. "Svet nikad neće razumeti," bile su reči na poruci koju je ostavio u ćeliji.

Džin je tada smeštena u ustanovu koja se brinula o njoj neko vreme, dok su je stručnjaci učili da jede, hoda, priča. Javnosti je saopšteno da dobro reaguje, da uči i da obožava muziku.

Godinama nakon toga Džin je premeštana od porodice do porodice, a javnost se više nije ni zanimala za "divlje dete".

Iako su doktori pokušavali da upostave kontak sa njenom majkom, to nije omogućeno. Istina je da je godinama Džini prelazila iz ruke u ruke nestručnih ljudi i njen oporavak nije bio moguć.

Njen brat je godinama živeo sa krivicom što nešto nije uradio da spase sestru. Godinama kasnije je žalio i umro je ubeđen da ga je Bog zbog toga kaznio.

Ne zna se tačno gde Džini danas živi. Zna se samo da je još uvek živa i da verovatno još uvek u glavi zatvorena u podrumu svoje stare kuće u kojoj ju je otac držao godinama.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs