ŽENA SAM SA MUŠKIM PO*NIM ORGANOM, ZATO NE ŽELIM DEČKA: Probala sam da imam odnose s momcima i osećala sam se KAO FETIŠ

Životna priča Nikolina Kovačević kao transrodne osobe omogućava da mnogi bolje razumeju kroz šta sve prolaze takvi ljudi.

Porodica
10:52h Autor:
ŽENA SAM SA MUŠKIM PO*NIM ORGANOM, ZATO NE ŽELIM DEČKA: Probala sam da imam odnose s momcima i osećala sam se KAO FETIŠ
Životna priča Nikolina Kovačević, Foto: Printscreen Youtube / Nikolina Kovačević

Nikolina Kovačević rođena je kao Njegoš u Prištini i kaže da je 19 godina bila zarobljena u telu muškarca. Najveće probleme je doživela u pubertetu, kada je pokušala tri puta sebi da oduzme život. Psihičko zdravlje joj je bilo ozbiljno narušeno, jer joj je bilo teško da shvati šta joj se, zapravo, dešava. Danas joj je drago što je preživela i počela život iz početka uz neizmernu podršku majke. Ponosna je na činjenicu da je njena duša ostala ista, samo u drugačijem telu.

- Nisam imala percepciju šta je muškarac, a šta je žena. Moji su mislili da je samo neka faza. Kao mala sam volela da oblačim mamine stvari, patila sam što su me šišali. Kada je došao pubertet, tad mi je bilo najteže - započinje priču Nikolina u emisji na Hype televiziji.

Međutim, majka je u njenom životu imala ključnu ulogu.

- Tri puta sam pokušala da se ubijem, prvo put u sedmom razredu. Poslednji put je bilo najstrašnije, bila sam nekoliko dana u komi. Rekli su majci da ako se probudim, biću poput biljke. Hvala Bogu, oporavila sam se. Poslali su me u psihijatrijsku ustanovu, ja sam ih slagala da sam to uradila zbog raskida, nisam želela sa njima da pričam o tome. Kada sam izašla, sve sam priunala mami i tada je krenulo moje oslobođenje.

Sa druge strane, od oca nikada nije imala pravu podrški i smatra da ju je razvod roditelja, u stvari, spasao.

- Mislim da mi je pomoglo što su moji roditelji bili razvedeni. Kod majke sam imala zdravu porodoci, kod oce nisam. Otišla je da bi se spasla. Šta god da zacrta, to je tako moralo biti. Otac mi je bio primer kakva ne treba da budem, ali sve sam mu oprostila. Nemamo 7 godina kontakt - otkriva.

Međutim, cela porodica i prijatelji su joj bili neizmerna podrška u svemu.

- Bilo mi je najteže da prihvatim sebe. Kada shvatite ko ste i kada vas porodica prihvati i razume, posle toga je sve lako. Svi Njegoševi prijatelji su danas moji. Kao osoba se nisam promenila, moja duša je ista, promenilo mi se samo telo. Nisam želela da budem između, presekla sam i od tog dana kada sam postala Nikolina, postalo je lakše. Tada sam imala puno samopouzdanja. U mom Kraljevu nisam bila osuđivana.

Prvz hormonsku terapiju počela je da uzima u 20. godini i od tada je u procesu transformacije.

- Prvo je bila hormonska terapija, jer je to najvažnije. Hormoni telo izmene, ja sam počela da iz uzimam u 20. godini. Potom sam uradila operaciju grudi i nosa. Nije mi trebalo puno novca, jer sam radila kroz kompenzaciju - rekla je Nikolina i dodala da se sada sprema za operaciju promene pola.

- Odlučila sam se da operaciju radim u privatnoj klinicu po savremenoj metodi za koju kažu da je jedan od najbolji za budućnost. A košta kao jedan dobar auto.

Priznaje je da je upravo ta operacija predstavlja veliku prepreku za ulazak u neki emotivni odnos.

- Već sa 20 godina krenula sam da stupak u kontakt sa muškarcima. Najduža veza mi je bila osam mececi, ali do sada nisam osetila pravu ljubav. Mislim da je to zato što još nisam otišla na operaciju pola. Ne osećam se ok da budem sa nekim momkom, ne mogu da mu dam celu cebe. jer nisam promenila pol. Nije teško danas pronaći partnera sa muškim polnim organom, širok je spektar seksualnosti, ali ne žeim to. Probala sam i osećala sam se kao fetiš. A za neke momke sam se i iznenadila što su hteli da budu sa mnom.

U Italiji živi već dve godine i tamo je izgradila lep život.

- Kada sam se preselila iz Kraljeva u Beograd, svi su me zapitkivali o hormonima i terapiji. To mi je smetalo, čak i ako su bili ljubazni. Zato sam prvo odlučila da odem u Švajcarsku. Odlučila sam da radim kao hostesa, jer ceo dan imam za sebe, a mogu lepo i da zaradim. Međutim, imala sam neprijatnu situaciju, kada su saznala sam sam transrodna. Gazda je hteo da me zaštiti i dobila sam otkaz. Onda sam otišla u Italiju i doživela sličnu situaciju, ali sam odlučila da se borim. Dve godine sam uživala u tome da budem samo Nikolina - zaključila je za Hype TV.

-

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs