5 STVARI KOJE ĆE SVAKA SVEKRVA ZAMERITI SVOJOJ SNAJKI: Njihov odnos je jedan od najproblematičnijih a ovo ga pogoršava

Ovaj odnos najčešće predstavlja jedan od komlikovanijih porodičnih odnosa svake kuće.

Porodica
Autor:
5 STVARI KOJE ĆE SVAKA SVEKRVA ZAMERITI SVOJOJ SNAJKI: Njihov odnos je jedan od najproblematičnijih a ovo ga pogoršava
5 stvari koje svaka svekrva zamera snajki, Foto: Shutterstock

Svekrve su žene pune životnog iskustva, a jednom kad njihova deca stvore svoju porodicu, one žele da ih savetuju i usmere. Njihova namera ponekad pređe granicu dobrog ukusa pa je sasvim normalno da njihovi saveti i preporuke uznemire snaju ipak najbolje zna što je dobro za njenu porodicu.

Istraživanja su potvrdila da snajke svekrvama zameraju uplitanje u brak, upadanje u reč dok razgovaraju sa suprugom, uplitanje u vaspitanje dece, komentarisanje izgleda (posebno kilograma), dolazak bez najave i komentarisanje i uplitanje u finansije.

Sve je to okidač za problematičan odnos, a rešenje je neretko obostrano izbegavanja samo kako bi se održao mir u porodici.

Svekrva, Snaja, svekrva i snaja, Kuhinja
foto: Shutterstock

Ipak, nisu svekrve uvek krive za klimave temelje u tom odnosu. Ponekad su i snajke te koje zauzmu pogrešan stav i zakoče razvitak potencijalno zdravog odnosa. U nastavku pročitajte šta to snajke rade pogrešno i šta im njihove svekrve najviše zameraju.

1. Ponaša se superiorno

Ponekad možemo stvoriti pogrešnu percepciju o suprugovoj majci i to je glavni razlog zbog kojeg se ona ne oseća slobodno da pokaže svoju ljubav prema snajki. Ako snajka uđe u porodicu i zauzme superioran stav, svekrva će sigurno to primetiti i zameriti, a napredak u odnosu tako će se usporiti.

Majka, Svađa, ćerka, Svekrva, Snaja
foto: Thinkstock

2. Ponaša se sebično

Ako snajka ne nazove svekrvu, osim kad treba da pričuva decu, to bi mogao da bude veliki problem. Brojne su situacije u kojima snajka može pokazati sebičnost. Na primer, ako nikad ne dođe na ručak, ne pošalje poruku kad je njena svekrva bolesna i ne seti se važnih datuma…sve to može stvoriti zategnut odnos između njih.

3. Pokazuje nepoštovanje

Svekrva je suprugova majka i baka mališana, a to se treba poštovati. Iako njihova ljubav ponekad pređe granicu, svejedno zaslužuju poštovanje. Ako snajka digne glas na svekrvu, uperi prst prema njoj ili se ponaša kao da joj je najbolja prijateljica, ona će to zasigurno zapamtiti i zameriti.

svekrva
foto: Shutterstock

4. Okreće sina protiv majke

Svekrva će prihvatiti dinamiku odnosa koju snajka postavi. Međutim, ako snajka počne sina da okreće protiv nje, to nikad neće zaboraviti. Kad dve žene vole istog muškarca i žele mu najbolje, neslaganja su sasvim normalna stvar. Međutim, kad neslaganja pređu u nadmetanja, a sin prestane da zove svoju mamu jer mu je žena tako savetovala, tada će snajka definitivno zacementirati svoj odnos sa svekrvom.

5. Drži decu podalje

Najgore što snaja može da uradi svojoj svekrvi sigurno je da postavi distancu između nje i njenih unuka. Ako, na primer, deca više vremena provode s bakom s majčine strane, nego s onom s očeve, svekrva će se verovatno jako rastužiti i to svojoj snajki nikad neće zaboraviti, prenosi Zadovoljna.hr.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs